29 Юни, 2018 06:21 13 064 13

Най-малката семейна къща (СНИМКИ)

  • къща-
  • сащ-
  • семейство-
  • дом

В днешното забързано ежедневие, което буквално не оставя на човек възможност да си поеме дъх, понякога у него възниква мисъл да спре и да се усамоти на някое тихо място, където просто да подиша чист въздух и да си почине. Семейство от американския щат Върмонт е успяло да осъществи съкровената мечта на мнозина – да си построи къща в гората, независимо от малката площ – едва 15 кв.м.

Цялото семейство е вложило творчество и любов в строителството на общия им дом на невероятно красиво място в гората. Ден след ден те, главно със собствени сили, са успели да построят миниатюрната къща. Използвали са предимно естествени материали, за да не бъде имотът в „дисбаланс” с околната среда. Тъй като къщата е изключително малка семейството е решило тя да бъде на два етажа. До втория етаж се стига посредством дървена стълба. Там се намира спалнята с малки прозорчета и голямо легло.

Независимо от малките размери на къщата на първия етаж има всичко необходимо за комфорта на обитателите му – дневна, трапезария и кухня. Благодарение на големите прозорци помещенията са добре осветени от естествена светлина. Кухнята е малка, но в нея има всичко необходимо, за да се приготви вкусен обяд.

Голямата тераса с летни мебели придава още по-голям уют на къщата. Няма нищо по-хубаво от това в прохладната вечер човек да седне с книга в ръка, да си почине или просто да се радва на липсата на градска суета.

Ако се погледне отдалеч на тази къща, то тя изглежда много малка и все едно е излязла от приказките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    25 0 Отговор
    Верно е като от приказките.
  • 2 894

    22 1 Отговор
    О да.. определено едно такова бунгало до някой язовир би била страхотна инвестиция.
  • 3 Гала

    20 1 Отговор
    Само не разбрах къде се къпят тия хора и къде .., сещате се?!
  • 4 pazenek

    22 3 Отговор
    В гората,уважаема госпожо или госпожице.Просто банята не е снимана,а вие на село ,къде ак хте? Къщата е прекрасна!
  • 5 Той

    13 0 Отговор
    Чудесна е къщичката!!!
  • 6 Зорлем

    11 1 Отговор
    Само дето явно не е 15 квадрата, а поне 2х15.
  • 7 МИЛЕНА

    12 0 Отговор
    Направи ми впечетление, че никъде не видях баня и тоалетна... даже и в описанието...
  • 8 кОра

    15 14 Отговор
    Дам, за истинския български селяндур е най-важен нужника.Когато селяните дойдат в Софията, пък започват да се снимат по кенефите.Изобщо, кенефа е най-важното нещо за турбо селянина.Друго той, не вижда.Това, че къщичката е много красива и спретната, не е важно.На Ганя му дай по 200-300 квадрата къши-плевни, които в повечето случаи не са достроени,измазани и тн.,мръзне вътре, като куче през зимата ама да е по-голяма от на съседа му.Българска простотия.Цял свят, живее компактно и икономично, както и практично, само ние се шириме и робуваме цял живот на един кофтор и на една купчина желязо-кола.Света няма да го стигнеме скоро,дано тези хора ни променят малко, че ще си останеме прости индианци и тъпаци.

    Коментиран от #9, #11, #12, #13

  • 9 Колев

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "кОра":

    Драги ми софиянецо,това ,че не живеем в София не ни прави по глупави от вас.Живея в малък град на брега на морето и се чувсвам прекрасно.Питам те софиянецо ти не се ли къпеш и не ползваш ли тоалетна и защо се присмиваш на дамата ,че не е видяла тоалетната.
  • 10 Комара

    6 3 Отговор
    Как така решават и строят,това е поредната глупост,а земята под къщата чия е,как така,тук в България може ли кой кадето си хареса и да вдигне по една такава сглобка???Никаде по света няма такова нещо,решаваш и вдигаш къща,не се заблуждавайте,поредна глупост,за вдигане на рейтинга на някой малоумник!
  • 11 Зорлем

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "кОра":

    Мани, мани, те и древните римляни са били някакви прости селяни. За чий им е трябвало да се пънат да правят пътища и АКВЕДУКТИ да докарват прясна вода до жилищата си?
  • 12 Аргумент

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "кОра":

    Много се неравиш Новиганьо.Идва ти от вътре и навътре да даваш широта на първичния си ганьовизъм.Не
    ругай !
  • 13 LEGIONARIVS

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "кОра":

    Абсолютно е така! Не очаквай селянията която за жалост е преобладаваща да те разбере и който се чуства обиден от това което си написал е комплексиран селски бек! ганя винаги гледа да е отгоре, да е дори с малко повече от ближния и въобще да е по по... дори и гъза да си е дал за това!