Last news in Fakti

28 Ноември, 2018 09:37 4 477 5

Бразилия привлече погледите на света с тази сграда (ВИДЕО)

  • бразилия-
  • сграда-
  • училище-
  • джунгла-
  • конкурс

Построена е за 14 месеца

Училище в ... джунглата. Това е най-добрата нова сграда в света за 2018 г., според Кралското архитектурно дружество. Построена е за 14 месеца и съчетава традиционната местна архитектура с модерните интериорни и екстериорни решения. Намира се в провинция Токантинс.

Комплексът „Детско селище” разполага освен с училище и със спални помещения, в които могат да бъдат настанени до 540 деца от социално бедни семейства от местните племена.

Изграден е основно от дървени материали, тухли, кирпич. Разполага с 25 декара площи, а специални навеси пазят малчуганите от високите температури, които достигат до 40 градуса по Целзий.

Причината да се изгради училище на такова нетрадиционна място е, че децата трябва да преминават през гъстата джунгла и реки, за да могат да отидат до най-близкото училище. Това вече няма да им се налага, тъй като сградата разполага с всичко необходимо, за да могат да се учат пълноценно.

В тазгодишното издание на конкурса на Кралското архитектурно дружество са се състезавали 30 проекта. Сред по-впечатляващите са вертикалната градина в Милано и музикално училище за виртуози в Токио.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Архитект

    16 6 Отговор
    Супер е, трябва и един по силен вятър и от нея ще останат само снимките
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Орангута

    9 3 Отговор
    Връщаме се все повече в праисторическите времена. Навес от дърво се смята за архитектурна забележителност. Скоро ще отркрием пак тухлите.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Орангута":

    Значи то не е лошо да е от дърво, но това наистина е навес. Виж, в Норвегия, Дания и Холандия какви дървени сгради правят, много етажни, там вече е впечатляваща архитектура. Бразилците са направили някаквъв интересен дизайн, но си е навес.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.