17 Април, 2019 16:37 2 744 1

Имотите в Египет с 20% надолу в цената

  • египет-
  • имоти-
  • цени-
  • кайро

Чужденци също могат вече свободно да купуват имоти и земя

Имотите в Египет с 20% надолу в цената - 1

С близо 20% поевтиняха жилищата и къщите в Египет през миналата година. За сравнение, през 2017 г. обезценяването е било 11.49%, а през 2016-а е регистриран незначителен ръст от 1.19%. Независимо от негативните данни, анализаторите са оптимисти и прогнозират подобряване на местния пазар на недвижими имоти в близките години. Причината за негативните данни е, че инфлацията изяжда голяма част от спестяванията на местното население и представителите на средната класа предпочитат да купят имот като единствен сигурен начин за запазване на богатството си. Доходността от отдаване под наем в Кайро остава висока.

Средната цена на квадратен метър жилищна площ е 830 EUR. Апартамент от 120 кв.м може да се купи за 124 700 EUR и да се отдаде под наем за 980 EUR/кв.м, което прави доходност от 9.4% на година.

Наскоро в Египет бяха отменени и последните ограничения за придобиване на земя и имоти от страна на чужденци. Целта беше да се засили интереса от страна на чуждестранни инвеститори към местния пазар на недвижими имоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селяндур

    5 2 Отговор
    Да ама в софия вече са с над 30 % спад, ма нещо нема сделки.