Last news in Fakti

31 Юли, 2019 11:21 3 888 10

Английската кралица има 4 апартамента в Москва

  • елизабет-
  • москва-
  • апартаменти
Английската кралица има 4 апартамента в Москва - 1
Снимка: Shutterstock

Кралицата на Великобритания Елизабет II е собственик на луксозни апартаменти в центъра на Москва. Те се намират в район „Златната миля”. В документите ясно е описано, че собствеността е на кралицата. Тя е купила 3 от жилищата през 2002 г. От компанията „ПКФ Фронт” и още едно през 2003 г. от бизнесмена Андрей Рокецког. Те са разположени на първи, втори и четвърти етаж. Общата им площ е 839 кв.м, а данъчната им оценка е 540 млн. руски рубли.

От посолството на Канада са уведомили медиите, че имотите са записани на името на Елизабет II, дотолкова, доколкото тя се явява държавен глава. „Най-голямото жилище принадлежи на канадското правителство. Канада е конституционна монархия управлявана от Елизабет II. Затова казваме, че имотите принадлежат на Нейно величество Кралицата на Канада”, обясняват от посолството на страната.

Самата Елизабет никога не е посещавала въпросните имоти. Там живеят предимно сътрудници на канадското посолство.

Единствената визита на Елизабет II в Русия е била през октомври 1994 г. Това е била и първата визита на крал или кралица в цялата история на руско-британските отношения. Тогава кралицата е участвала в откриването на музея „Стар английски двор”, а също така е посетила и "Большой театър" и други забележителности на руската столица. Дипломатическият протокол забранява на британски монарх да посещава два пъти една и съща държава. Затова следващото ѝ посещение може да бъде само като турист.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юлия

    25 3 Отговор
    Елизабет е стара московчанка!
  • 2 Анти милиционер

    1 5 Отговор
    🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сиромаха

    18 0 Отговор
    И аз така мисля : С чужди пари се живее най лесно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Циганин

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сиромаха":

    Ако знаеше само колко си прав!
  • 6 No Exit from Brexit

    9 1 Отговор
    1994. Тогава Кралицата каза на Елцин: Защо убихте моят чичо Николай? Що се отнася до имотите, с тях се занимава една агенция: The Crown Estate. Нейна собственост са например Англия, Австралия, Канада и други. Защо да не и купят и някое друго апартаментче в Москва, че той и Дубай е неин например. Затова парите на шейховете са в Лондон.
  • 7 Hataga

    4 2 Отговор
    Da duha na putin
  • 8 Ивайло

    9 1 Отговор
    А такаааа!!! А иначе санкции, това-онова!!! Всички са в кюпа, другото е прах в очите на народа!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тролл2

    5 0 Отговор
    що нема в софия ?