27 Ноември, 2019 06:21 4 397 11

Нощ в този имот струва 22 000 USD

  • малдиви-
  • лукс-
  • къща-
  • наем-
  • цена

Уникалната къща се намира на Малдивите

Къща на Малдивите се отдава под наем срещу 22 000 USD на нощ. Ексцентричната цена се дължи на факта, че имотът разплака с подводна спалня с изглед към аквариум, където гостите могат да наблюдават морския живот, докато си почиват, мият се или се обличат.

Вилата Muraka (корал) е дело на местния архитект Ахмед Салим и нюйоркската компания Yuji Yamazaki. Тя се намира в курорта Conrad Maldives Rangali Island resort. Имението се състои от дълъг етаж над водата, на който са разположени кухня, дневна и трапезария, както и три спални. Под водата има и допълнителна спалня, чиято дебелина на стените е 18 см.

Наемателите пристигат във вилата с частен самолет и попадат на дървен пристан, който отвежда до горния етаж на луксозната къща. С вита стълба или с помощта на асансьор може да се стигне до подводното ниво на имота, чиято разгъната застроена площ е 100 кв.м. Тесен коридор между банята и гардеробната води до спалнята с прозрачен сводест таван.

Интериорният дизайнер Юджи Ямадзаки, която отговаряла за вътрешната визия на къщата, се е спряла на тъмната цветова гама, както и използвала много кожа и килими при обзавеждането на помещенията. В спалнята дизайнерът е интегрирал дълги пейки и вградени в стените легла. Признава, че идеята ѝ е вдъхновена от пилотските кабини. Всички детайли са изпълнени по поръчка, включително щорите на прозорците, които осигуряват 100% затъмнение на помещенията. Проектантите са предвидили също така авариен изход и паник бутон. “Черешката на тортата” при този имот е локацията. До екзотичното място може да се стигне или с лодка или с малък самолет.

За разлика от подводния етаж, останалата част от имота е решена в светли цветове, включително стените, които са бели, сиви, а подовете са от мрамор и тъмно дърво. Разчупените остъклени врати разкриват гледка към океана и дървената палуба, от която може да се скочи направо във водата. На разположение на гостите е и басейн с невероятна природна гледка, душ и място за обяд.

Къщата е с тежест 6 тона. „Закотвена” е с помощта на бетонни стълбове.

Строителството на имота е завършено през 2018 г. Сега може да бъде наета срещу 22 000 USD на вечер в пиковия сезон. В цената влиза частен готвач, който приготвя изискани ястия за гостите и частна яхта за разходка.

Нощ в този имот струва 22 000 USD

Нощ в този имот струва 22 000 USD

Нощ в този имот струва 22 000 USD

Нощ в този имот струва 22 000 USD

Нощ в този имот струва 22 000 USD

Нощ в този имот струва 22 000 USD

Нощ в този имот струва 22 000 USD


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да да

    17 0 Отговор
    Да да имота и цената му за вечер наистина могат да раплачат някого както го пише и в самата статия ха ха ха ма айде грешка са направили от Факти може и да я оправят който има пари може и без да се разплаче да спи там :) !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Перник

    11 0 Отговор
    "... че имотът разплака с подводна спалня с изглед към аквариум" - e хайде де, събудете се и поправете "разплака" с "разпОлага"!

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Перник":

    Много неща могат да те разплачат като нямаш пари
  • 6 магабагадуга

    6 1 Отговор
    Тая като е писала статията е плакала...
  • 7 богатите също плачат

    11 0 Отговор
    Спокойно, братя Шишибойко също немогат да си го позволят, защото не могат да минат през тесния коридор !
  • 8 паралел

    8 0 Отговор
    Ще отида там и на готвача ще му разплача играта за 22 000 долара, ако няма русалка в спалнята!
  • 9 Ani

    7 2 Отговор
    Красиво е да,но.....! Не мога да проумея как хора дават 22000 зА нощувка, а друго човешко същество, няма 1$ за хляб . И как се отнемат родните деца за да се дадат в приемни семейства,който ги взимат само заради заплатата която държавата им дава ,а не помага на истинските родители . Много е жалко 😥😥😥😭😭😭
  • 10 Хипопотам с прашки

    2 0 Отговор
    Това е тъкмо за мене...!
  • 11 Един младешки

    2 0 Отговор
    Мен може да ме разплаче...!