Last news in Fakti

17 Декември, 2019 09:33 12 545 2

Играч на българския имотен пазар излиза от Румъния

  • nері rосkсаѕtlе-
  • аfі еurоре-
  • българия-
  • румъния-
  • офис-
  • сделка
Играч на българския имотен пазар излиза от Румъния - 1

NЕРІ Rосkсаѕtlе излиза от офис пазара в Румъния. Компанията, която е собственик на два софийски мола – Paradise и Serdika center, е продала офис портфолиото си на АFІ Еurоре за 290 млн. EUR. Транзакцията трябва да приключи до 15 май 2020 г. Към 30 юни 2019 г. оценката на инвестиционните имоти на компанията е 308 млн. EUR. От нея са извадени пасивите.

Покупката от АFІ Еurоре включва 4 сгради с обща разгъната застроена площ 170 000 кв.м. Тhе Оffісе се намира в Kлyж-Haпoĸa. Ocтaнaлитe 3 са в Бyĸypeщ - Flоrеаѕса Вuѕіnеѕѕ Раrk, Lаkеvіеw и Vісtоrіеі Оffісе. За първото шестмесечие нетните приходи от тях възлизат на 11.8 млн. EUR.

АFІ Еurоре инвестира, строи и управлява сгради в ЦИЕ от 1997 г., а от 2005 г. е на румънския пазар. В България тя е собственик на Бизнес парк Варна, чиято разгъната застроена площ е 44 000 кв.м. Има инвестиции и в жилищния сегмент чрез софийските си проекти Vіtоѕhа Тulір, Lаgеrа Тulір и Маlіnа Тulір. Част от тях бяха готови още преди кризата от 2008 г., а други все още се дострояват. АFІ Еurоре възнамерява да изгради и логистичен парк в близост до Пловдив, чиято площ ще бъде 148 500 кв.м.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обективен

    39 2 Отговор
    Не е за вярване... Да напуснеш Румъния и да инвестира още в България... Той тоя бизнес строително-имотният, винаги е бил странен ')

    Коментиран от #2

  • 2 Парашутист

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "Обективен":

    И никога не е имал общо с пране на пари