15 Октомври, 2020 11:43 29 573 14

Малките жилища поевтиняват

  • унгария-
  • жилища-
  • студио-
  • цена-
  • тенденция

Малките жилища поевтиняват - 1
Снимка: Shutterstock

Пандемията от коронавируса доведе до значителна промяна на пазара на недвижими имоти, което вече е видно и по цените на студиата в Унгария и в частност в Будапеща. „В предходните години цената на едно- или двустаен апартамент малко се е различавала от тази на студио. Днес обаче се наблюдава съществена разлика“, казва собственик на интернет портал за недвижими имоти.

Основната причина за съществения спад в цената на тези малки жилища е сривът в търсенето. Също така в последно време размерът на имота има все по-голямо значение както за покупка, така и за наем.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Брокер

    9 18 Отговор
    Пазара на имоти засега в БГ е спокоен,засега.Като влезе еврото след 2 -3г. ще видиме как ще е.Имоти се търсят основно в столицата и няколко големи града и курортите също.

    Коментиран от #8

  • 3 Р. К.

    19 16 Отговор
    Ще паднат всички цени до нормално ниво.
  • 4 Интелигентен

    29 6 Отговор
    За каквото и да е,щом търсенето намалява,а ТОВА ТЪРСЕНО НЕЩО щом е в големи и ПО-големи количества-ЦЕНАТА ПАДА.Жилищата и имотите в България са си същите,ДАЖЕ се строи,все още,НО.....НАСЕЛЕНИЕТО НАМАЛЯВА ГЛАВОЛОМНО- Няма търсене и няма нужда от задоволяване на ПОТРЕБНОСТИ.Няма голяма надежда да дойде ТЪРСЕНЕ от ВЪН страната.Така че,ЦЕНАТА НА ИМОТИТЕ и НАЕМИТЕ,ТРЯБВА ПОСТОЯННО ДА ПАДАТ-плавно/по малко/нечуствително,- НО ДА ПАДАТ,-НЯМА причини и условия да се покачват.В противен случай,ЩЕ СТОЯТ ПРАЗНИ.Същото е дереджето и с хранителните продукти/СТОКИ.
  • 5 гост

    40 8 Отговор
    България в страна на абсурдите. Тук противно на намалялото търсене, покупателна способност и заетост на народа - цените на недвижимите имоти растат. Ако сте се интересували ще видите, че е така и макар че 8ми месец сме в извънредно положвние, то цвните не падат. При автомобилите се забелязва спад на цената, но при недвижимото не. Върви обясни на някой, че страната била в криза, че хората нямали пари. Когато искаш да продаваш, продаваш за колкото ти се предлага, точка. У нас в сбъркан пазар.
  • 6 Кенеди

    14 7 Отговор
    ГЕРБ КАТО ДЯСНА държавна партия ще изкупи апартаментите на инвеститорите да ги спасява после ап. ще ги дава на гербери и цигани да гласуват за тях
  • 7 НатСто

    5 6 Отговор
    В западна Европа цените даже растат, масово се инвестира в недвижими имоти и ценни метали, защото ценните книжа са рискови. Няма да се очудя, ако и в България цените на имотите се поддържат от инвеститори искащи да си защитят парите.

    Коментиран от #9

  • 8 Умен

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Брокер":

    Едно голямо нищо ще стане броко като приемем еврото, което ще е НАЙ-РАНО след 4 години а не 2-3. Нали цените на имотите ни и без това са в евро. Интересно защо не ръсиш "акъл" под съседната статия за поевтиняването на имотите в Испания, която е далеч по-добре от България във всяко едно отношение.
  • 9 Умен

    19 2 Отговор

    До коментар #7 от "НатСто":

    Цените в западна падат и очакват да падат още според банкерите в Испания например(виж съседната статия). В Ню Йорк паднаха вече с 15%. Кви поскъпвания сънувате не знам. Наще банкери очакват ПОНЕ 1 МИЛИАРД лева загуби от кредитите, които са раздали.
  • 10 Мисирков

    11 1 Отговор
    Една звезда. Подвеждащо заглавие. Статия с нищожна приложимост и адекватност към ситуацията у нас. Ако заглавието беше "Малките жилища в Унгария поевтиняват", тогава нямаше да вляза инямаше да дам една звезда.
  • 11 Рошко

    4 5 Отговор
    При това обесценяване на парите скоро няма да поефтинеят имотите

    Коментиран от #13

  • 12 Антон

    2 10 Отговор
    Само нагоре трябва да вървят цените на жилищата,стандарта на живот не може да бъде един и същи

    Коментиран от #14

  • 13 Умен

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Рошко":

    Дай линкове да се ограмотим. Тези които аз ще ти дам оборват напълно твърдението ти!!!
  • 14 Умен

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Антон":

    Ако цената не е балонна-спекулативна и се определя от разходите + нормална надценка ще си прав, но уви!