Last news in Fakti

26 Май, 2021 10:12 2 616 4

Събарят опасна сграда в центъра на голям град

  • перник-
  • сграда-
  • събаряне-
  • земетресение-
  • център

Тя е пострадала при земетресението преди 9 години

Задействана е процедурата по събарянето на опасна сграда в центъра на Перник. Девет години след земетресението една от най-пострадалите постройки, в която се помещаваше гимназията по облекло и туризъм, ще бъде разрушена, а на нейно място ще бъде изграден модерен младежки център.

За да се спазят законовите разпоредби и да се гарантира безопасността, преди да бъде съборена сградата на бившето училище трябва да се изготвят план за безопасност и здраве и план за управление на строителните работи, уточнява БНР. Предвид местоположението и близостта ѝ до улицата и тротоара е възложен и проект за временна организация на движението по време на демонтажните дейности, съобщиха от общината.

Изграждането на бъдещия младежки център е по програмата "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи". Младежкият център ще развива разнообразни образователни, културни и граждански инициативи, дейности за реинтеграция на отпадналите и застрашените от отпадане от образователната система, съвместни дейности и обмяна на опит с другите младежки центрове в страната и чужбина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    6 1 Отговор
    Много “умно”! Събарят училище,да изграждат на негово място,дискотеки,ресторанти и кафенета,вероятно и публичен дом,прекръстени на клубове. Опростачването на нацията върви с пълна скорост. Къде са общинските корумпета и кмета от БСП?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Перо

    4 0 Отговор
    “Добра” новина за 24 май от кмета на Перник!
  • 3 Първо се поинтересувай после пиши

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Перо":

    Виж от колко години тази сграда не се ползва.
    И колко пари се наляха залудо в ремонта, при Янакиева и Тиквоний. И при дофторката също.
    Така че гербоидите да не се обаждат.
    Се кмета ви е В устата.
    Какво направихте вие за града. Айде джа улево.
  • 4 Ади сега ?!

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Перо":

    Ти пък, къде видя публичен дом? Ще се реализират дейности за реинтеграция на отпадналите и застрашените от отпадане от образователната система. С очертаващото се светло бъдеще, ще има голяма посещаемост. А и всеки голям град, трябва да го има в центъра си.