22 Юни, 2021 12:25 2 687 1

Най-красивите места на тази европейска държава

  • германия-
  • забележителности-
  • красота

Германия привлича с красотите си – плажове и планини, исторически замъци и градове, гори и езера

Остров Рюген

Слънце, плаж и море: най-големият германски остров, наричан перлата на Балтийско море, е част от провинция Мекленбург–Предна Померания. Бреговата му ивица е дълга 570 километра. Малко други места в Германия могат да се похвалят с повече слънчеви дни в годината от остров Рюген, който е известен още със своите безкрайни бели плажове.

Най-красивите места на тази европейска държава

Чарът на Ваденско море

Два пъти дневно при отлив водите на Северно море се отдръпват, оголвайки морското дъно и множеството негови обитатели, като охлюви и миди. Своеобразният ландшафт е в листата на Световното природно наследство на ЮНЕСКО. Провинциите Шлезвиг-Холщайн, Хамбург и Долна Саксония са обявили своите части от Ваденско море за резервати. Разходките из тях са любимо занимание на мнозина.

Най-красивите места на тази европейска държава

Масивът Вацман

Берхтесгаденските Алпи са магнит за туристи и алпинисти. Емблема на региона е масивът Вацман (2713 м), втората по височина планина в Германия. Със своите върхове, туристически пътеки, езера и гори, тази част от Бавария на границата с Австрия е сред най-харесваните във Федералната република.

Най-красивите места на тази европейска държава

Берлин

Германската столица е истински магнит за туристите - преди пандемията Берлин всяка година отбелязваше нови рекорди. Там е написана германо-германската история и мнозина искат да усетят духа на този град. Снимката пред Бранденбургската врата е просто задължителна. Някогашният символ на разделението на Германия днес отново център на пулсиращия град.

Най-красивите места на тази европейска държава

Ротенбург об дер Таубер

Едно от най-хубавите градчета в Германия е на около 100 км западно от Нюрнберг. То кани на пътешествие в миналото - никъде другаде не е запазено толкова много от средновековната архитектура. С над два милиона гости годишно (преди пандемията) Ротенбург об дер Таубер е сред най-посещаваните забележителности на Бавария.

Най-красивите места на тази европейска държава

Лорелай

Никое друго място не е свързано до такава степен с рейнската романтика, както скалата на Лорелай: високо над реката седи красавица, която реши русите си коси и пее. Преминаващите край нея моряци до такава степен се захласват, че забравят да внимават за скалите и стават тяхна жертва. Така поне гласи легендата. Едно обаче е сигурно: в тази част на Рейн продължават да катастрофират кораби.

Най-красивите места на тази европейска държава

Хайделберг

Романтичният замък над стария град на Хайделберг е руина, но още от 19-и век насам е една от най-известните забележителности на Германия. Бил е резиденция на местните владетели, преди да бъде разрушен през 1693-а. Няколко пъти в годината го осветяват тържествено - провежда се голям фойерверк.

Най-красивите места на тази европейска държава

Долината на река Вутах

Долината на река Вутах, известна и като Гранд-Каньон на Шварцвалд, е впечатляващ природен феномен. Малката река Вутах е издълбала в течение на времето долина, дълбока до 200 метра и 50 км дълга. Преживяването е уникално за всеки посетител.

Най-красивите места на тази европейска държава

Саксонска Швейцария

Тази великолепна природа се е ширнала в източната част на Германия, недалеч от Дрезден. Резерватът "Саксонска Швейцария" със своите скали и долини е с големина над 36 000 хектара. Той е популярен сред природолюбителите и спортистите, а има и тематична пътека, свързвана с художниците-романтици, откривали тук своите мотиви.

Най-красивите места на тази европейска държава

Кимзее

Най-голямото езеро в Бавария, наричано и Баварско море, заема 80 квадратни километра площ. Възникнало е преди около 10 000 години и има много острови. На най-големия от тях се намира основната атракция на езерото - "Новият замък". Баварският крал Лудвиг Втори искал да го превърне в "Баварски Версай". Той се радва на много голям интерес от страна на туристите - когато няма пандемия.

Най-красивите места на тази европейска държава


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 извинявам се

    0 1 Отговор
    а нещо да краднем?