Last news in Fakti

28 Май, 2013 13:02 2 480 0

Макетите отиват в историята (ВИДЕО)

  • nettlebox-
  • 3d визуализация-
  • макет

Неизменна част от всеки проект в областта на недвижимите имоти е макетът. Изработването му отнема значително време, а част от най-малките детайли по сградата не винаги се изработват. С бързото навлизане на съвременните технологии макетите буквално „израстват” за секунди пред погледа ни. Нагледно това беше показано на провеждащото се в Кан изложение за недвижими имоти MIPIM 2013.

Руската компания Nettle, специализирана в изработването на 3D визуализации, показа най-новата си разработка, която несъмнено ще бъде от полза на дизайнери и архитекти. С помощта на NettleBox клиентите могат да видят как ще изглежда даден проект, както и да променят детайли по него и мащабите на бъдещата сграда. За целта са им необходими само 3D очила.

На изложението в Кан чрез NettleBox бяха показани небостъргачът „Москва сити” и един от най-големите детски магазини на Люблянка. Най-хубавото е, че за презентацията не е било необходимо да се носят огромни макети. Цената на устройството е 28 000 USD. Изображението може да бъде както статично, така и под формата на анимацията. Програмата позволява за отделните помещения от сградата да бъдат въведени площ, технически характеристики и други. Благодарение на това презентацията дава максимална информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА