Last news in Fakti

11 Октомври, 2022 11:11 14 817 5

Печалбата на най-голямата строителна компания се срина с 96%

  • китай-
  • country garden holdings-
  • строителство

Суровата бизнес среда оказва негативно влияние върху китайските компании

Печалбата на най-голямата строителна компания се срина с 96% - 1
Снимка: Shutterstock

Най-големият строителен предприемач в Китай – Country Garden Holdings, отчете 96% спад на печалбата. Компанията, регистрирана в Хонконг, съобщи, че предварителните ѝ нетни приходи са спаднали от 15 млрд. юана (2 млрд. USD) до 612 млн. юана (88 млн. USD) през първите шест месеца на годината поради жилищната криза.

Първите признаци на криза на китайския пазар се появиха миналата година. Над дузина строители се сблъскаха с финансови проблеми, включително гигантът China Evergrande Group, който заяви, че не може да изплати дълг от 300 млрд. USD.

Въпреки че Китай засили натиска върху банките да спасяват строителните предприемачи, проблемите се разпространиха из целия имотен пазар. Това доведе до спад в продажбите, по-ниски цени и масивни неизпълнения на ипотечни кредити от купувачите на жилища. Последните се възмутиха от забавянето на строителството и покачването на цените.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брокер

    14 3 Отговор
    Не не не не нееееее
  • 2 Брабус

    17 2 Отговор
    Това е само началото. .!

    Коментиран от #5

  • 3 Гост

    5 0 Отговор
    Кефите ме и много ме развеселявате ха ха ха
  • 4 Брокер

    7 1 Отговор
    Ко шъ прайм ся?
  • 5 некой си

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Брабус":

    Всъщност това е началото на началото,самото начало ще е грандиозно. Всеки който е строил има представа за кво иде реч,аз си построих къща преди 2г. и видях кви са разходите по строителството . Не е учудващо ,че при такъв марж на печалба куцо,кьораво,сакато станаха строителни предприемачи. Печалбите са просто умопомрачаващи и са може би на първо място по доходоносност защото печалбата варира от 5 пъти при минималната пазарна цена до 10 пъти че и отгоре при максималната. Можете да си представите при вложени 200 - 300 евро и умножено по квадрати и проценти за къв потрес става на въпрос. Това беше поредната златна треска която приключи, на печелившите честито,а на всички останали дори и потомствата им са вече заробени и загробени с това което се задава. Следваща дива треска ще е търговията със стадото,щото то друго не остана,единствения неизчарпеам ресурс във вселената е човешката глупост,тя е просто безгранична и неизчерпаема.