Last news in Fakti

25 Декември, 2022 09:21 20 654 16

Започна строителството на нов мегаполис в света (ВИДЕО)

  • the line-
  • саудитска арабия-
  • проект-
  • първа копка-
  • строителство

Направиха "първа копка" на The Line

Започна строителството на нов мегаполис в света (ВИДЕО) - 1

Саудитска Арабия направи "първа копка" на мегапроекта на The Line в Неом. Във видео, публикувано от саудитската компания за дронове OT Sky, се вижда как багери копаят широк линеен изкоп в пустинята, за да изградят основа.

The Line, в северозападната провинция Табук, ще има 170-километрова огледална фасада с височина 500 метра, с капацитет 9 милиона души. Това ще бъде първият световен метрополис, който ще използва само възобновяеми енергийни източници, включително вятър, слънце и водород.

Жителите на The Line ще живеят във взаимосвързани общности, управлявани от изкуствен интелект, създадени да съжителстват с природата. Футуристичното развитие ще даде приоритет на проходимостта, чистата енергия и технологиите за създаване на нов начин на живот.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    37 53 Отговор
    Чиято държава е богата на нефт и полезни ископаеми така прави. УПС Параша и Венецуела не там е диктатура хахахаха там лично вождовете живеят в Мега дворци. А хората умират от боярышник и глад
  • 2 хмм

    82 18 Отговор
    Това очаква целия свят. Ще затворят хората в градове-затвори с цел да се спасява планетата.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 дарк фючър

    87 11 Отговор

    До коментар #2 от "хмм":

    Изпреварихте ме но да "в десетката"!
    Точно това е нов тип съвременен концлагер за който жертвите фори, ще си плащат!
    Модерен кошер в който пчеличките, ще се раждат, работят и мрат за шепа търтеии!
  • 4 БеГемот

    48 11 Отговор
    След пет хиляди години като разкопаят това нещо ще си кажат ,че това е била някаква свръх развита цивилизация никой няма да разбере че бащите на тия са спяли с камилите да се топлят в къщите а жените им на двора под скъсани черги... ХАХАХ...
  • 5 Пъпка

    11 14 Отговор

    До коментар #2 от "хмм":

    Нали западът беше прогнил? Сауди Арабия е на изток 😜
  • 6 Знайко

    46 1 Отговор
    Жилищни сгради по-високи от 2-3 етажа е БЕЗУМИЕ. Смятам, че този проект с 500 метрови жилищни сгради е обречен да бъде изоставен. Дори да бъде построен, разпродаден и населен. Ще дойде момент, когато хората ще "прогледнат" и ще го напуснат/изоставят/.

    Богаташите живеят в самостоятелни ниски имения с РЗП 2000-3000 м2, с по над 50-100 стаи с огромни градини и гори около тях от по над 20 декара, дори над 200 декара. Плебеите живеят "във въздуха", в небостъргачи, в микро кутийки без градини разположени на 10-20 етаж с РЗП 30-50 м2, в които са обречени да загинат, когато стане пожар или силно земетресение. И за, която кутийка ще плащат ипотека(ще са роби на банкерите) цял живот.

    Пример сегашния държавен дворец в Анкара на президента на Турция Ердоган е с 1000 стаи и е разположен в огромен природен резерват. Освен него има 2 по-малки сържавни имения за почивка, едното та брега на Средиземно море, другото на брега на езерото Ван.

    Коментиран от #8, #12

  • 7 Бяха

    9 6 Отговор
    100 години назад, сега са 1000 години напред !
  • 8 Дааа

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Знайко":

    всички високи сгради в света, в момента се рушат, изоставени от хората ...
  • 9 мани мани

    21 1 Отговор
    грандиозна тъпотия
  • 10 Елеонор Митрофанов

    19 19 Отговор
    В Катар един бедуин намерил нефт и газ , и направил държавата си , една от най-проспериращите ! В пРосийката намерили нефт , газ , диаманти , злато , всякакви руди , но държавата им е от най-изостаналите , щот не могат да намерят бедуина

    Коментиран от #13

  • 11 гост

    15 1 Отговор
    тя и норвегия инвестира във възобновяеми енергии, инфраструктура и електрическа мобилност, ала парите във фонда им идват от нефт и газ, лицемерно е. това е като да си робовладелец цял живот, да си поробил друга страна, да си им използвал работната ръка, без права, без отплата и после, хоп изведнъж да станеш дарител и пазител на правата на хората. примери за такива също са много, цяла европа се базира на този принцип.
  • 12 всъщност

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Знайко":

    Много е близо до морето, като дойде една по-голяма вълна (а тя скоро ще дойде) и от цялата работа няма да остане нищо!
  • 13 В КАТАР И ПОДОБНИ МОНАРХА

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Елеонор Митрофанов":

    Е ЕДИН ОТДВНА КОГАТО КЬТИН ОСЪАН САМ МОНАРХ И ПРЕМАХНИ СМУКАЧИТЕ ТИП НОВИ БОГАТАШИ И ДОКАРА ИНДИЙЦИ И ПАКИСТАН И ДА РАБОТЯТ ЗА ПО 10 ДАЛАРА НА ДЕН КАКТО Е В САРАБИЯ КАТАР И ПАДОБНИ ША СА ОПРАВЯТ НЕЩАТА И ДАЖЕ АРАБИТЕ ША ИЗОСТАНАТ ШОТО ПЛАЩАТ МИЛИАРДИ ЗА ОХРАНА НА УСАДЖИИТЕ..
  • 14 Инженер от Сауди Араб

    8 0 Отговор
    Това ще го построят робите от Пакистан, Индия, Филипините и Индонезия които работят там за 400 долара на месец по 10 часа на ден и без да се прибират в страната си по 14 месеца. От опит ви го казвам защото ги познавам отлично саудитците, превърнали са се в робовладелци които плащат жълти стотинки
  • 15 егати

    8 0 Отговор
    Това с управляване от изкуствен интелект го имаше по много филмчета и почти във всеки въпросния изкуствен интелект превърташе по някое време и ставаше мазало:)Така че естествената простотия е за предпочитане.А и да те наблъскат в някаква огледална кутия командвана от китайски машинки ако ще и супер лукс да е,ще е егати смисления животец.
  • 16 Приектантът на тва чудовище

    5 0 Отговор
    е безчувствен, психично-болен мегаломан с мания за величие