Last news in Fakti

10 Януари, 2023 14:21 2 980 3

В този град започна реализирането на проекти за 1.5 млрд. USD

  • саня-
  • китай-
  • инвестиции

Те ще са в южнокитайския град Саня

В този град започна реализирането на проекти за 1.5 млрд. USD - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Китайският град Саня в южната провинция Хайнан стартира 54 големи нови проекта на обща инвестиция от 10,05 милиарда юана (1,5 млрд. USD), съобщи местният информационен портал Nanhaiwan.

Съответните проекти обхващат области като наука и технологии, образование, култура, опазване на околната среда, логистика, обществено обслужване и инфраструктура, както и изграждането на редица съоръжения, свързани със създаването на условия за независима митническа дейност на острова до 2025 г. Според властите, до края на тази година се планира да бъдат усвоени до 6,2 милиарда юана (925 млн. USD) от общите инвестиции в този пакет от проекти.

Над 30% от проектите са свързани с научни и технически иновации. Те включват, по-специално, Nanfan Science and Technology Service Center, изчислителен център за AI и интелигентна производствена база в Yazhou Bay Science City в Саня, който е един от ключовите индустриални паркове на пристанището за свободна търговия на Хайнан.

Програмата за изграждане на пристанище за свободна търговия предвижда превръщането на острова в специална митническа зона. Правителството на страната очаква като цяло да завърши създаването на свободно пристанище до 2025 г.: до този момент на острова трябва да бъде изградена система за осигуряване на свободна търговия и инвестиции.

До 2035 г. свободното пристанище и неговият модел ще са готови. До този момент се планира да се осигури свобода на търговията и инвестициите, трансгранично движение на капитали, влизане и излизане на хора и товарен трафик в Хайнан.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    2 1 Отговор
    Чакат богатите руснаци може би.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Перо

    2 1 Отговор
    До 1 - богатите рашки са от години в съни биич и Варна