9 Април, 2023 16:27 1 745 5

Tesla с голяма инвестиция в Шанхай

  • tesla-
  • завод-
  • шанхай-
  • китай-
  • инвестиция

Строи завод за съхранение на енергия Megapack

Tesla с голяма инвестиция в Шанхай - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Tesla ще построи съоръжение за съхранение на енергия Megapack в Шанхай, съобщи сайта The Paper. Съответното споразумение е подписано между ръководството на района Lingang на Шанхайската пилотна зона за свободна търговия и Tesla на 9 април. В началния етап заводът ще произвежда до 10 000 такива акумулатора с общ капацитет до 40 GW/h. Началото на работата по изграждането на предприятието е планирано за третото тримесечие на тази година, а то трябва да бъде въведено в експлоатация през второто тримесечие на 2024 г.

В началото на май миналата година медиите съобщиха за плановете на Tesla да построи друг завод за сглобяване на електрически превозни средства в Шанхай, който ще бъде разположен близо до вече работещото предприятие на компанията в зоната за свободна търговия Lingang. Предвижда се да се създаде производство на електрически превозни средства Model 3 и Model Y в размер на около 450 000 електрически превозни средства годишно.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаро

    8 3 Отговор
    Кво става, бе? Санкции, манкции за Мъск не важат, а? Той утре и в Русия ще отвори. Пък нас послушни те съюзници що не ни щат?
  • 2 илънчо загуби

    3 2 Отговор
    китайският пазар, просто китайците започнаха да правят по-добри и по-евтини електромобили
  • 3 фАНТОМасс

    4 1 Отговор
    Нали уж САЩ нарекоха Китай - ГЛАВЕН техен ВРАГ !
  • 4 Въййй

    2 0 Отговор
    Миме, какви са тези статии ? Защо статията не започва с " ръст на цените некъде си " ?
    Искаш да финтираш аудиторията, ами ние си те знаеме, каква платена патка си !!!
  • 5 Циник

    0 0 Отговор
    Пропадналият комунизъм продължава да привлича инвестиции, а ние разпродаваме малкото си останала технология.