Last news in Fakti

12 Юни, 2023 11:11 3 594 8

Община безплатно ремонтира частни жилища

  • испания-
  • ремонт-
  • община-
  • жилища-
  • наем-
  • собственик

Има едно условие – реновираните имоти да се отдават под наем

Община безплатно ремонтира частни жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Испанската автономна област Естремадура иска да обнови своя жилищен фонд и да създаде нови възможности за отдаване под наем на достъпни цени. За тази цел регионът стартира програмата Rehabita, която се състои в прехвърляне на недвижими имоти на държавната компания Urvipexsa в замяна на безплатното им възстановяване и последващо отдаване под наем.

Доходите от наем трябва да покриват разходите за обновяване, когато е възможно. След като инвестицията се изплати с наема, реновираният дом се връща на собственика.

Целта е да се рехабилитират някои от съществуващите празни къщи в района на Естремадура, като се улесни обновяването в съответствие с критериите за енергийна ефективност.

Забележителните цели на тази мярка включват възстановяване на празни домове, подобряване на енергийната ефективност, възстановяване броя жители, рехабилитация на градските центрове и осигуряване на достъп до жилища.

Град Оливенса вече започна реставрацията на първите четири къщи, принадлежащи на болницата и Santa Casa de Misericordia de Olivença, които приеха публичната покана и ще бъдат управлявани от Urvipexsa в продължение на 15 години.

Ще бъде извършена цялостна рехабилитация на тези четири къщи с частична подмяна на покрива, аеротермална енергия и енергийни подобрения, което ще означава намаляване на потреблението на невъзобновяема първична енергия с повече от 60%.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 2 Отговор
    Няма безплатен обяд. След безплатното реновиране, идват и безплатните бустери.
  • 2 малки испанки

    0 0 Отговор
    Браво на братята испанци ! Все така да продължават към светлото бъдеще и да са със акъла си де , щото иначе няма смисъл. :-)
  • 3 фенче

    5 1 Отговор
    кой ще ви живее в оная пустиня там, прахоляк и жега, че и наем да ви плаща
  • 4 Гост

    2 1 Отговор
    Нема ли да ставате Испанци бре,ривере чуеш ли

    Коментиран от #6

  • 5 Аз Кочо

    2 2 Отговор
    Покупателната способност на акциите и недвижимите имоти, облигациите и криптовалутите също намалява с инфлацията.

    Защо хората винаги говорят че само с кеша се случва това обезценяване, но никога с акции или недвижими имоти, когато става въпрос за загуби поради инфлация. Това е пропагандата на Уолстрийт която се вихри и по нашите статии за имотния пазар.

    С акциите и недвижимите имоти имате риск от капиталови загуби В ДОПЪЛНЕНИЕ на инфлацията.

    SP 500 е надолу с 11% от пика, Nasdaq е надолу с 18% от пика, ОСВЕН това, че е загубил стойност поради инфлацията. Защо никой не посочва тази ДВОЙНА ЗАГУБА?
  • 6 Аз Кочо

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Разбира се че ще станем испанци, като се пенсионираме. А вие чакайте да си продадете копторите в София за да доидете при нас в Испания

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Аз Кочо":

    А защо чакаш пенсия от БГ,нали се обясняваш колко е лошо тука, защо не чакаш пенсия от чужбина а

    Коментиран от #8

  • 8 Аз Кочо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Пише се Тук, а не тукА

    испанци в изречението е с малка буква.