Last news in Fakti

8 Април, 2014 10:19 1 460 0

Имотите в Дубай поскъпнаха с 9% за три месеца

  • дубай-
  • жилища-
  • цени-
  • наем

За първите три месеца на 2014 г. средната цена на жилищата в Дубай отчита ръст от 9% на годишна база. Това е с 2% повече в сравнение с последното тримесечие на миналата година, когато се регистрира увеличение от 11% на годишна база. Значително по-бавно се развива сегментът на луксозните апартаменти. Там има поскъпване в рамките между 1% и 3% за периода януари-март 2014 г., сочат данните на компанията Asteco.

И докато при продажбите на жилища в Обединените арабски емирства се отчита ръст в цените, то при наемите се наблюдава обратната тенденция. Рентата за луксозен апартамент в Абу Даби е 4500 USD за месец, а при обикновените жилища е 1800 USD за месец. Една от причините през първите месеци на тази година да не се наблюдава съществено изменение на наемните нива е, че през 2013 г. беше отчетен ръст от 17%, коментират анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА