Всички теми › Тема "Инциденти"
Двадесет годишен студент попаднал под автобус и загинал. Свестил се на оня свят. В креслото срещу него седи някакъв, приличащ на човек, но светещ отвътре с инфрачервена светлина.
– Къде съм?
– В ада, синко. Но не се притеснявай, тук всъщност е доста по-добре, отколкото го описват там, на Земята. Ти приживе пушил ли си?
Студентът притваря очи:
– Да, пушех.
– Ами значи, в понеделник ще ти се стори празник. Това ни е денят за пушене. Имаме огромен избор, от лули и цигари без филтър до скъпи пури и наргилета. Пушим цял понеделник до късна нощ. И майната им на астмата и рака – нали и без това си умрял! А обичаше ли да пиеш?
Студентът отпуска глава:
– Без това не може…
– Аааааа! Тогава се готви да празнуваш във вторниците! През целия този ден пием, от сутринта, от бира и леки вина до най-силните напитки: домашнярка и спирт. И майната му на черния дроб: нали вече си умрял! А как беше с наркотиците?
Студентът се изчервява:
– Да, случвало се е!
– Значи ще се повеселиш тук в срядата! При нас това е денят за наркотици, от най-леките до хероин и тежка синтетика. Както си решиш – дупчи се, пуши или смъркай, и не се страхувай от припадъци и свръхдози, нито от ченгета – и без това си мъртъв! А с жените?
Студентът се въодушевява:
– Е как иначе?!
– Тогава ще си поживееш в четвъртъците! Това ни е денят за безразборен секс. Работата е в това, че в ада жените са 10 пъти повече от мъжете и ще имаш супер избор! А за сифилис и там всякакви подобни даже не си и помисляй – нали вече си умрял! А бил ли си с педераст?
Студентът подскача:
– Не, какви ги говорите!
– Мдааааааа… В такъв случай петъците ще ти се сторят истински ад!