Last news in Fakti

14 Юли, 2014 16:57 1 112 0

Прокуратурата иска задържане на Цар Киро

  • прокуратурата-
  • задържане-
  • цар киро

Мярката ще се гледа в болницата

В Пловдивския окръжен съд е постъпило искане от Окръжна прокуратура - Пловдив за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража” по отношение на Кирил Рашков. Направено е искане разглеждането на мярката да се състои в болничното заведение, в което е настанен, с оглед на здравословното му състояние.

Съдът е преценил, че са налице основанията затова, като според заключението на съдебномедицинската експертиза Рашков може да участва в процесуално – следствени действия, но е по-удачно същите да бъдат извършвани в болнично заведение. Ето защо е разпоредено на основание чл.262 от НПК съдебното заседание да се проведе извън границите на съда. Мярката е насрочена за разглеждане от 17 часа.
Срещу Кирил Рашков е повдигнато обвинение по чл.242 ал.1 от НК затова, че на 10.07.2014 г. без знанието  и разрешението на митниците е пренесъл през границата на страната ГКПП „Капитан Андреево” силно действащо отровно вещество – 501 г. живак, поставено под разрешителен режим и забранено за износ съгласно Закона за защита на вредното въздействие на химичните вещества и смеси и Закона за опазване на околната среда.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА