5 Октомври, 2016 14:37 1 998 3

Стрелецът от Лясковец обжалва присъдата си

  • лясковец-
  • емил шарков-
  • петко петков

Освен за убийството на Емил Шарков, той е осъден и заради опит да убие още петима полицаи

Стрелецът от Лясковец обжалва присъдата си - 1
Снимка: БТА

Стрелецът от Лясковец Петко Петков се изправи отново пред съда година, след като беше осъден до живот за убийството на командоса Емил Шарков. Този път обаче той обжалва присъдата си.

Факти.бг припомня, че освен за убийството на Шарков, 55-годишният Петко беше осъден и заради опит да убие още петима полицаи, които бяха изпратени в жилището му, за да изземат незаконен боен арсенал.

По време на акцията обаче Петко се барикадира в дома си и откри стрелба по баретите. Петков ще трябва да плати близо и 400 000 лв кръвнина на съпругата, дъщерята и родителите на Емил Шарков.

"Огън до пълна победа", написал собственоръчно в тетрадка Петков, стана ясно в съда. Той дори разписал план за действие, какво ще прави при евентуална атака. С тези неизнасяни досега публично факти апелативният прокурор Огнян Басарболиев обори основната теза на защитата на подсъдимия, че Петко е действал при неизбежна самоотбрана.

Адвокатите поискаха Петко да бъде оправдан за предумишлено убийство, наказанието му да бъде намалено или делото да бъде върнато за ново разглеждане. "Това, което е написано е само половината, а на мен ми е дадена най-тежката присъда", каза пред магистратите Петков.

На влизане в съдебната зала на Апелативен съд - Велико Търново той заяви, че някой иска да му вземе имотите. "Всичко е заради имотната мафия, която иска да вземе статегическите ми имоти в центъра на Лясковец", извика към журналистите Петко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Цецо

    1 1 Отговор
    Направо да го убиват и да се приключва, но не. Ще се харчат пари за дела и за грижи докато е в затвора.
  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    А бе Цецоо..... ти комунист ли си? Или фашист? Те така са стреляли и са приключвали делата.

    Язък за хорицата и този и онзи убития. И за близките им.
    Всичко мирише в тази история.
  • 3 Guest

    0 1 Отговор
    "Стратегическите имоти" са:двустаен апартамент и 10 кв. метра двор зад блока!Доживотна за мръсния изрод и затвор за майка му която го е подстрекавала да извърши тези действия!