Last news in Fakti

16 Януари, 2017 16:51 1 168 5

Александър Методиев е глобен с 3000 лева за хулиганство

  • александър методиев-
  • бат сали-
  • глобен-
  • хулиганство-
  • осъден условно
Александър Методиев е глобен с 3000 лева за хулиганство - 1

Депутатът от ДПС Александър Методиев, известен и като Бат‘ Сали, получи условна присъда от 6 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 3000 лева за инцидента, който предизвика в Костенец миналата пролет. Съдия Александра Йорданова от Софийския градски съд (СГС) призна Методиев за виновен и по двете обвинения - за хулиганство и затова, че е попречил на полицаи да изпълнят задълженията си, съобщи Правен свят.

Делото срещу депутата приключи за два месеца, след като беше внесено в съда през септември, но началото му се забави заради здравословно проблеми на подсъдимия.

Според обвинението, на 1 май м.г., като влизал в Костенец с автомобила си "Мерцедес", Методиев извършил забранено тройно изпреварване. Пътни полицаи видели нарушението и един от тях подал сигнал със стоп палка, но депутатът само им помахал с ръка и продължил. След това полицейският патрул спрял за проверка микробус със 7 пътници, един от които нямал лична карта и бил извикан в патрулката за съставяне на акт. Спътниците му обаче възроптали, а един от тях се обадил по телефона на Александър Методиев.

Той обърнал автомобила си и докато пътувал към мястото на проверката, се обадил на шефа на полицията в Костенец, за да се оплаче, че полицаи спрели микробус с футболния отбор на ромите от Самоков. Полицейският началник отвърнал, че хората му си вършат работата и помолил депутата да не се меси.

Методиев обаче се върнал на мястото и започнал да размахва депутатската си карта. След като това не помогнало, започнал да ругае полицаите и да ги заплашва, че "ще ги уволни и след три дни ще се видят вече цивилни". В съдебната зала стана ясно, че прокуратурата разполага с видеозапис от скандала между Методиев и пътните полицаи.

Методиев сам се отказа от депутатския си имунитет, след като главния прокурор Сотир Цацаров внесе искане за свалянето му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivan

    11 1 Отговор
    Вкарайте м....ла в затвора, където му е мястото, какви са тия условни присъди

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "ivan":

    Ако до сега не е съден няма как да го вкарат в затвора. Има точка в закона, която всеки може да ползва веднъж през живота си, ако няма убийство. Справка - личен опит.
  • 3 Лотос

    5 0 Отговор
    Докога "независимият"Бг.Съд ще оправдава и поощрява циганската престъпност?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сали

    1 0 Отговор
    Ако някой ми беше казал преди 89-а че мазен циганин ще е депутат и ще дерибейства , щях да го проверя за температура . Но положението е далеч по зле в момента . Време е заспалия и прос народ да се събуди вече .