Last news in Fakti

16 Януари, 2017 21:22 1 083 0

Наши ало измамници действали в Гърция

  • ало измами-
  • гърция-
  • ветово

Петима телефонни измамници от Ветово, действали на територията на Гърция с местни помагачи, са били заловени от русенските полицаи, в рамките на специализираната акция за противодействие на битовата престъпност. Телефонните измамници от Ветово ще носят отговорност пред гръцките власти, тъй като са действали на територията на южната ни съседка и по познатите у нас схеми са успели да присвоят от гръцки граждани стотици хиляди евро.

Задържани са на 14-ти, на Банго Васил. Това е най-вероятното време, когато могат да бъдат по родните си места. С петима измамници по-малко наброява контингента от 14-ти насам.

Това каза директорът на Областната дирекция на полицията старши комисар Теодор Атанасов. Министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова обяви, че до месец полицията в Русе ще получи седем нови специализирани автомобила.

Бъчварова и директорите на ОДМВР-Русе и Силистра обсъдиха с районите управления специализираната операция срещу конвенционалната престъпност.

С обновление на автопарка на МВР, удвоен лимит за гориво, средства за ремонт на полицейските коли и сътрудници по охрана даваме възможност на служителите да активизират работата по противодействие на битовата престъпност, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова в Русе след работна среща с директорите на ОДМВР - Русе и Силистра и с началниците на районните управления. Ръководният състав на полицейските дирекции представиха плановете за прилагане на специализираната полицейска операция за битовата престъпност, както и анализите си от първата седмица от нейния старт. Бе обсъдено разпределението на новите полицейски автомобили, които предстои да бъдат предоставени на дирекциите в най скоро време – 7 коли за Русе и 5 за Силистра.

Завишаването на възможностите за патрулиране, както и подпомагането на дейността на дирекциите със сътрудници по охрана ще доведе до още по-видим резултат, както по линия на битовата престъпност, така и по отношение на дейността на Пътна полиция, подчерта вътрешният министър. По време на дискусиите бе откроена и важността на участието на местната власт и другите представени институции на местно ниво за ефективното противодействие на битовата престъпност.

Пред журналисти след срещата вътрешният министър коментира и работата на ОДМВР - Русе по линия на противодействие на контрабандата на цигари и поясни, че междинните резултати са подобрени през последните месеци. Тя припомни, че по отношение на борбата с контрабандата на цигари, няма друга държава в Европа при която нивото й да е едва 8%, на база независимите проучвания на международните цигарени компании.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА