13 Февруари, 2017 14:15 2 017 4

Отложиха делото срещу Марешки за след изборите

  • отложиха-
  • дело-
  • марешки-
  • избори
Отложиха делото срещу Марешки за след изборите - 1

Отложиха делото срещу Веселин Марешки за рекет и побой за 24 април, т.е. след изборите, които ще се проведат на 26 март.

На насрочените заседания трябваше да се изслушат записи от СРС - телефонни разговори между Марешки и другата подсъдима Красимира Колева.

Причината е заседанието да бъде отложено е, че 6-годишното дете на Колева е болно и тя трябва да се грижи за него. Съдът уважи мотивите на адвокатите на Колева, че като майка на шестгодишно дете нейно право е тя да се грижи за оздравяването му у дома. Оказва се обаче, че следващо заседание по делото може да бъде проведено едва към края на април. Причината е, че от 26 февруари Веселин Марешки може да се ползва от имунитет, тъй като се очаква той да се кандидатира за народен представител. По тази причина делото ще продължи на 24 април от 10 ч. Ако обаче Веселин Марешки влезе в следващото Народно събрание той ще може да се ползва от имунитета си като депутат.

Веселин Марешки обаче отрече и заяви, че иска това дело да приключи час по-скоро.Бизнесменът бе категоричен, че евентуалното му участие в следващия парламент няма да препъне отново процеса. "Не ми трябва имунитет. Та нали самият аз инициирах референдум за отпадането на тази привилегия", припомни той.

Припомняме, Веселин Марешки и Красимира Колева са обвинени в изнудване на наемателя на пицария "Ред хот" Асен Миланов. Те са обвинени за повреда на част от имуществото му. Отделно бизнесменът отговаря за лека телесна повреда, нанесена на общинския съветник Костадин Костадинов.

Според обвинителния акт през октомври 2015 г. Колева потърсила Марешки заради спор с бившия си съпруг Тони Димитров за собствеността на заведението. След развода той се разпореждал с имота и прибирал 5000 лв. наем месечно. Колева искала тя да взема парите. Помолила за помощ Марешки, който владеел останалата част от сградата и на когото била длъжница. Обещала му да си погаси борчовете с наема.

Аптечният бос се съгласил и платил 25 000 лв. на бившия полицай Веселин Жеков и гарда Бранимир Костадинов, за да притиснат Миланов директно да му превежда наема, твърди обвинението.

В лична среща с Миланов бизнесменът дори настоял сумата да се удвои на 10 000 лв., защото пицарията била разширена, а терасата й влизала в неговия терен. Наемателят не се съгласил и останал без ток, тъй като Колева със старо пълномощно издействала Енергото да дръпне шалтера на "Ред хот".

Вбесен, Миланов се оплакал на общинския съветник Костадин Костадинов. На 15 октомври вечерта той отишъл в пицарията. Там бил и Марешки, който извадил телефона си, за да заснеме Костадинов. Когато и съветникът направил същото, бизнесменът го ударил с юмрук в лицето.

Месец по-късно Марешки и Колева наели строителна фирма, чиито работници с чукове потрошили витрините на терасата на пицарията и нанесли щети за близо 15 000 лв., преди да ги спре полицията. Миланов иска 40 000 лв. обезщетение от двамата подсъдими за тормоза.

Делото срещу тях започна на 9 ноември 2015 г., като до момента бяха разпитани 15 свидетели. Марешки и Колева не се признават за виновни. Той е на свобода срещу 20 000 лв. парична гаранция, а тя - срещу 1000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шит до шит

    10 1 Отговор
    Така така гласувайте за новия месия за да отърве и той правосъдието пък той ще ви даде по едно хапче и бензинови изпарения ?
    Наивниците в тая държава нямат свършване, а кандидати за месии оправачи бол !
    Отворете устичка, носрте тубичка и чакайте чудото !
  • 2 Кирил

    7 1 Отговор
    С депутатски имунитет този ще се измъкне, ей такива ще ни управляват https://m.youtube.com/watch?v=oMFsNl7BFkk
  • 3 гост

    1 1 Отговор
    Интересно. В този сайт преди го изкарваха светец борещ се с монолполистите а от известно време го плюят. Явно си се прекратил абонамента.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.