Last news in Fakti

15 Април, 2017 15:06 7 272 8

Маринката пак отърва затвора

  • стамен димитров-
  • маринката-
  • затвор

Бургаският рецидивист Стамен Димитров, по прякор Маринката, за пореден път се оказа неуловим за родното правосъдие. Маринката вече няколко пъти е хващан с наркотици, включително и при специализирана полицейска акция посред бял ден пред десетки свидетели, но няма да получи дори и условно наказание, припомня flagman.bg.

Лежалият в затвора за опит за убийство Димитров беше арестуван отново само преди броени дни. Маринката е сгащен малко преди полунощ на ул. „Гурко“, след като видял полицаите моментално изхвърил на земята пликче със синтетична дрога.

При последвалия обиск в рецидивиста са открити още два джъмпера с пико. Маринката е прибран „на топло“ за 24 часа. Срещу него започва бързо досъдебно производство, назначена е експертиза на количеството и вида на наркотика. Оказва се обаче, че кримигероят е закопчан само 0,8 гр дрога. Според закона случаят се определя като маловажен и най-вероятно Димитров ще се размине с административно наказание – минимална глоба.

Интересното обаче в случая е, че нещата се променят, ако Маринката вече има една присъда за наркотици. Припомняме, че той беше арестуван при зрелищна акция до хотел „Аква“ в края на 2015 г. Маскирани ченгета щракнали белезниците на престъпника посред бял ден, пред десетки свидетели на едно от най-оживените места в града.

При вида на полицаите Димитров прилага същия прийом – изхвърля дрогата на улицата. Районна прокуратура-Бургас е прекратила делото по случая, тъй като нямало доказателства, че намереният плик с 10 гр пико на земята до рецидивиста е негов! Предстои Окръжна прокуратура да се произнесе и да потвърди решението на предходната инстанция или да върне делото за ново разглеждане. Само няколко месеца след екшъна до „Аква“ Маринката е обявен за издирване. Този път за изключително брутално престъпление.

Рецидивистът системно тормози и преследва бившата си приятелка. Той стига до там, че няколко пъти я напада буквално на улицата и дори стреля по прозореца на дома й. И този път обаче Димитров не изкарва дълго зад решетките. Той е освободен от съдия Събчо Събев едва след 10-дневен престой в ареста. Делото и по този случай е в задънена улица и Маринката може изобщо да не стигне до съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капинката

    14 2 Отговор
    Какво ни занимавате с този наркоман

    Коментиран от #2

  • 2 съдия Събчо Събев

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Капинката":

    Защото е ПРИМЕР за подражание на всички рецидивисти - правете каквото си искате, носете дрога и може да си я ползвате навсякъде, важното е да я хвърлите на земята ако видите полицаи и тя вече не е ваша а на "някой"!
    Може да стреляте и да биете приятелките си - пак нищо няма да ви кажат!
    Абе въобще тоя Маринката трябва да го направят образцов гражданин и може би тогава хората ще се надигнат да искат справедливост и тогава неподкупният български съд ще трябва да се съобрази с общественото недоволство, друга оправия няма!
    Благодарен съм на медиите, че раздухват такива случаи и им показват снимките, защото ако никой не говори за тях безобразията биха били МНОГО по-големи!
  • 3 666

    22 0 Отговор
    Поредната простотия на съдията с меката китка. Няма рецидивист, който да не е освободил. Ако се разровите в делата му ще сте в паника.
  • 4 Дамусеравустата

    5 2 Отговор
    Уууууууууууу
  • 5 Константин-Ром

    14 1 Отговор
    Амиии,съдиите в Бг,от кого мислите забогатяха толкова много.А пък и дилърите нали работят за парламентаристи,депутати,кметове и прочие.Давай Маринкааа ти си,само се моли да не ми попаднеш в ръцете че тогава едва ли някои може да те отърве ,ще те изкъртя от бой.
  • 6 Фен на Маринката

    12 0 Отговор
    ЕВАЛА МАРИНКА , КАЖИ КОЙ ТИ Е АДВОКАТА, ПРОКУРОРА И СЪДИЯТА ЧЕ И БРАТЧЕДА ИМА БАКИИ ЗА УПРАВЯНЕ
  • 7 въйй

    11 1 Отговор
    Този няма да живее дълго... ще си намери майстора...като много други. .

    Коментиран от #8

  • 8 Кака Гинка

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "въйй":

    В повечето случаи е така,но разчистването на сметки между криминални типове не е правосъдие.Просто един престъпник заменя друг,но на обикновените почтени хора не им става по-добре от това...