Last news in Fakti

24 Април, 2017 14:31 1 481 1

Управителят на хосписа в Елин Пелин остава в ареста

  • хоспис-
  • нарушения-
  • елин пелин
Управителят на хосписа в Елин Пелин остава в ареста - 1

Софийският окръжен съд остави в ареста Боян Станков, управител на скандалния дом за възрастни в Елин Пелин, съобщи bTV.

Другият арестуван – Бисер Докторов, който е полицай от 9 РПУ, беше освободен под домашен арест.

След сигнал, подаден от потърпевш, стана ясно, че в дом за възрастни хора в Елин Пелин те са били упоявани и карани да прехвърлят имотите си на собственичката на дома д-р Йорданка Неферова.

Според направените експертизи имотите наистина са прехвърляни на нейно име, а токсикологичната експертиза е установила наличието на упойващото вещество диазепам в системата на потърпевшия.

Констатирани са и други нарушения – на място са намерени други наркотични и упойващи медикаменти, възрастните хора са държани под ключ, а отношението към тях не е било добро.

Собственичката на дома беше призована в следствието, но не се яви с мотива, че е в болница със съмнение за инсулт. Според прокуратурата тя симулира.

От държавното обвинение обявиха, че започват проверка във всички подобни домове в страната, тъй като те не попадат под контрола на нито една държавна институция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не попадат под контрола

    1 0 Отговор
    ХОСПИС "НАДЕЖДА" В ЖК. МЛАДОСТ ВЪВ ВАРНА!!
    ХОСПИСА Е НА МАРЕШКИ - ТАМ ХОРАТА РЕВАТ ЗА ПОМОЩ И СЕ ЧУВА НА УЛИЦАТА!!!
    И АЗ НЕ ЗНАМ НА КОГО ДА ПОДАМ СИГНАЛ - ТАМ ХОРАТА СА ЗАЛОЖНИЦИ!
    ПРЕД МЕН УПРАВИТЕЛКАТА КАЗА НА ЕДНАТА СЕСТРА ДА БИЕ ОЩЕ ДИАЗЕПАМ НА БАБАТА, КОЯТО ВИКАШЕ ЗА ПОМОЩ!