Last news in Fakti

25 Април, 2017 16:15 1 168 0

Прокуратурата и ДАНС продължават да изземат документи от КЕВР

  • прокуратура-
  • данс-
  • кевр-
  • документи
Прокуратурата и ДАНС продължават да изземат документи от КЕВР - 1

Продължават действията на прокурори по изземване на документи от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) във връзка са образуваното досъдебно производство срещу длъжностни лица за престъпления по служба, съобщиха от прокуратурата.

Предстои провеждане на разпити на свидетели.

Действията се извършват със съдействието на ДАНС.

Три са основните цели според енергийните експерти за проверките на прокуратурата в енергийния регулатор. Едната най-вероятно ще е свързана с новите цени на газа.

Втората - с твърденията, че на пазара има монопол от страна на „Булгартрансгаз”. Делото по този казус е от 2011 г. Тогава на „Овергаз” е отказан достъп до газопреносната мрежа, както и до хранилището „Чирен’. След това дружеството на бизнесмена Сашо Дончев пуска жалба до регулатора, на която не се обръща внимание и Европейската комисия се сезира. А в следвствие - държавата ще бъде санкционирана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА