Last news in Fakti

27 Ноември, 2011 11:43 20 153 25

Мъж уби приятеля си по време на лов

  • лов-
  • убит
Мъж уби приятеля си по време на лов - 1
Снимка: Архив

Мъж уби приятеля си по невнимание по време на лов в землището на село Тополово, съобщиха от полицията в Пловдив.

Вчера около 16.30 часа при законен ловен излет в местността „Песъка” 30-годишен мъж при стрелба по сърна е прострелял с ловната си карабина 25-годишен мъж, който е починал на място.

Двамата мъже са от споменатото село и от една и съща ловна дружинка. Стрелецът е задържан в ареста на РУП-Асеновград за 24 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kloshar

    1 1 Отговор
    Законен разстрел ???

    Е...ти сърната,
    Е...ти ловеча ???

    Горкото момче
    Тоя ловец сега и него да разстрелят по невнимание да то Е..Б.
  • 2 БГ

    3 0 Отговор
    Бог да прости момчето,нямали мишени та стрелят по сърни те животинките красят природата,каква е тази стръф за убиване
  • 3 333

    2 0 Отговор
    Сърните сега не са ли забранени
  • 4 2т6ъ

    1 1 Отговор
    който убива от куршум умира !
  • 5 Марио А.

    1 0 Отговор
    Жалкло за момчето!!! Но... все живо станаха ловджии, не е нормално! А да не казваме, че това са си хора с неизживяно детство... като деца не са играли на стражари и апаши и сега гледат да наваксат, има една игра дето се стреля с топчета боя, май се казваше пинбол или нещо такова, та, като ви се стреля това е по-добрия вариант!!!
  • 6 Георги Георгиев

    0 1 Отговор
    Преди години имаше подобен случай в който се оказа, че НЕ е по невнимание! Просто онзи спял с жена му! Опитал се да го направи уж случайно.
  • 7 gogo

    1 0 Отговор
    Emi kvo nqma da stavat ubiistva,kato sulo i pulo zimat pu6ki.Ako stane taka 4e i ciganite da zimat pu6ki b1lgariq 6te stane boino pole :D :D.
  • 8 справедлив човек

    1 0 Отговор
    taka mu se pada za deto iztrebva gorkite jivotinki,kakvo lo6o sa mu storili te 4e da gi ubiva???
  • 9 dedo prydlio

    1 0 Отговор
    за съжаление стават и грешки . затова да се забранят ловните карабини .
    и при нас има негодници които носят пушки ама нали си плащат , а това че ще убият некой, абе скапана държава в пълния смисъл затова забрана за 5 год. на лова че и дивеча да стане повече.
  • 10 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    odavna govoria che kontrolat e zanijen i che na nishto negi uchat na kursovete.
  • 11 Орлин

    0 0 Отговор
    Всеки с късмета си !!! Бог да прости момчето !!!! Аз съм прострелван с ловна пушка от 1 метър на първият ми ловен излет в областта на кръста ... жив съм и не съм загубил оргън като почудо ... докторите казоха че съчмите са заобикаляли органите !!! .... Четири години не ходих на лов, а сега съм отново пристрастен . КОЛЕГИ НАСЛУКА ИМОНОГО ВНИМАВАЙТЕ С ОРЪЖИЕТО !!!!!!!
  • 12 реалист

    0 0 Отговор
    ми то ловци са само бивши и настоящи ченгета и новоизлюпени
    бизнесмени-МУТРИ и тук там по някой заблуден бракониер селяндур.
    да отиват да копаят-така по-трудно ще се самоизбият.
  • 13 наблюдател

    0 0 Отговор
    Лова за " удоволствие" е лошо нещо и води до натрупване на силно отрицателна карма. В даден момент подобна карма води до смърт на натрупалия подобна карма. Всяко действие води до противодействие. Животните имат колективна душа и тя може да се саможаищи с подобни "неволни" инциденти.
  • 14 Тони-София 37г.

    0 1 Отговор
    Добър ловец ,не е този който е отстрелял повече дивеч,ами този ,който може да се наслади на ловът ,като спорт и усети,красотата ,тишината ,загадъчността на гората и тръпката от това да дебне плячката а не той да е плячка. Добрият ловец е този който съумява да води съвместни действия с другарите си,като воник на война,а не с чашката вино на обедната почивка, и не да има фикс идея непременно да убива,непременно да отстреля дивеч,независимо дали е помислил преди това къде се намира друг ловец негов другар! Добрият ловец можещ да се наслади на ловът ,винаги си създава тактика на действие и е наясно къде са другите ловци и при опасност за тях не открива огън,пък и той гледа да не попада в ситуация опасна за животът му! Ловът не е това да се напием и убием /най лесно е когато имаш оръжие/,ловът е средство за отдих и душевно разтоварване! Лека му пръст на загиналото момче....... Аз лично обожавам ловът и всичко свързано с оръжието ,но ловен билет не съм изкарал досега именно,заради некадърните порядки в ловните дружинки /не ги понасям/,и усложнената бюрократична система за документите в БГ.,бе неам нервииии!
  • 15 Тони-София 37г.

    0 0 Отговор
    Казах ,че удоволствието е отловът като спорт ,а не от отстреляното животно! Приемането на ловът като спорт, а не като повод да убиеш непременно е предпоставка за положително натрупана карма,защото в случаят пощадяваш живот,когато си имал даже законно право да го отнемеш,а така при несигурност ,като не стреляш избягваш и такива неволни и нелепи инциденти! Стремежа да убиваш на лов ,а не да спортуваш ,води до такива трагедий!
  • 16 Тумбак Бахурояд

    0 0 Отговор
    Сигурно е ч....л жена му и го е отстрелял като рогат добитък
  • 17 Тони-София 37г.

    0 0 Отговор
    Когато усетиш колко болка и мъка изпитва едно отстреляно животно /ранено/ ,чуеш неговите писъци и видиш неистовото му мятане в стремежа си да побягне отново,тогава разбираш колко е ценен животът на всяко едно живо същество и независимо как живее то тежко или охолно е недопустимо да отнемаш безпричинно удоволствието да е живо на земята!!!!! Научаваш се да уважаваш целият живот и всичко живо около теб!!!!
  • 18 Тони-София 37г.

    0 0 Отговор
    ЕЕЕ стига де ! Има логика признавам "Рогоносец" ,но това си е трагедия и нека я почетем без шегички,макар че от този тежък живот който водим ни избива на ирония,нека бъдем човешки съпричастни към трагедията на младият човек !!!
  • 19 Тони-София 37г.

    0 0 Отговор
    Като за довиждане един съвет от мен ,към полицията ,а защо не и като самоинициатива на ловните дружинки- ПО ВРЕМЕ НА ЛОВ С БРОНЕЖИЛЕТКИ!!! Вярно, че са некомфортни и ще създават неудобство и тежест съчетани с оръжието,но ЖИВОТ СПАСЯВАТ,а реалноста е щом има заредено оръжие и стрелба има и случай на косвенни жертви,трагедия ,като случилата се в тази дружинка и почернила семейството на младото момче .....
  • 20 Тенев

    0 0 Отговор
    Ами по-рано се ходеше със сачманлийки.
    Сега нищо не различава ловна карабина 'Калашников' от АК-47, 'Мазалат'-от снайпер-'Драгунов'
    И други подобни.
    Може да го пребие от 500-600 м.И бтонежилетка няма да го спаси!
  • 21 poiuytrewq

    0 0 Отговор
    mesto da otivate na lov zasto ne hodite na rashodka be beteri TREPETISA
  • 22 симеон

    0 0 Отговор
    ееййй това хората са много прости,не ви ли е срам да пишете глупости за лова и за хората свързани с това хоби или спорт,кой както иска да го разбира.Няма да проявите съчуствие поне малко а пишете простотии.Вижте се първо вие дали сте перфектни и не грешите,защото тези инциденти са грешки иникой ама никой на света не ги иска да се случват.ПРАВ ЛИ СЪМ НЕЗНАМ,хората да преценят,само за умни.
  • 23 asd

    2 1 Отговор
    .."законен лов" СПОРЕД КОИ ЗАКОН?? Според Божиите закони, не трябва да убиваме! Мен примерно ще ми е жал да убивам сърна, нека се доизбият другия път , ловджии ЙЕААА, за големи гъзари се мислят, убийци, избиите се продължавайте така
  • 24 Тони-София 37г.

    0 0 Отговор
    Симеон умнико :)- Където има оръжие стават инциденти-факт! Където има автомобили стават инциденти! Където има ток също стават инциденти! Много неща измислени от човека са опасни ,но и нужни на нас! Просто трябва да се по променим и бъдем по съзнателни в своите действия. Ловът е прекрастно хоби за мъжът,но за съжаление Симе не за всеки мъж,а за истинският мъж:) А за теб asd -една животинска популация се развъжда и обгрижва от ловеца и после се ловува! Ти да не мислиш ,че ловците са гладни пра исторически хора ,тръгнали да тепат всичко наред в горите и полята :) ??? !!!
  • 25 Василий Зайцев

    0 0 Отговор
    Глупави кавали !!! Всичко това е от ГЛУПОСТ!!! За какъв чеп стреля сърни ? До края на изстрела не е подсигурил безопасно място защо стреля ??? Да яде моя чеп сега :)