Last news in Fakti

30 Май, 2017 18:25, обновена 30 Май, 2017 18:28 1 403 0

"Хакерската” група митничари остава в ареста

  • арест-
  • митничари-
  • митници-
  • съд-
  • злоупотреба

Служителите са манипулирали данни в системата чрез зловреден софтуер

"Хакерската” група митничари остава в ареста - 1
Снимка: Shutterstock

Тримата служители на Агенция „Митници“, обвинени за участие в организирана престъпна група за подпомагане на контрабанда чрез манипулиране на данни в митническата система, остават в ареста.

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди наложената им мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях. Бе приета изцяло тезата на прокуратурата, че при налагане на по-лека мярка за неотклонение на обвинените, има опасност да попречат на разследването или да се укрият.

Тримата митничари бяха задържани на 19 май 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализирана прокуратура.

Установено е, че хакери от групата са създали и въвеждали в системите на Агенция "Митници" зловреден софтуер, който е осигурявал отдалечен достъп до митническите информационни системи и манипулиране на данните в тях.

По този начин са приключвани транзити, без съответните товарни автомобили да са се явявали в митнически пунктове, без да осъществено пренасяне на стоки през границите и да е извършен какъвто и да е контрол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА