2 Юни, 2017 13:41 1 391 3

Обвиниха охранителя, намушкал момче в столичен мол

  • охранител-
  • младеж-
  • нож-
  • наръга-
  • мол
Обвиниха охранителя, намушкал момче в столичен мол - 1

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителен акт срещу охранителя, който рани с нож 19-годишен младеж след кражба в столичен мол.

32-годишният Пламен Христов е обвинен за това, че на 23 декември миналата година е направил опит умишлено да умъртви Роберт Алау, като му нанесъл няколко удара с нож по тялото.

По договор Христов не е имал право да носи оръжие или да използва такова с цел предотвратяване на кражба в магазина, където е работел, съобщи Нова тв.

В деня на инцидента Алау бил с приятелката си в търговския център. Двамата влезли в магазина и взели няколко пуловера, които момичето отнесло със себе си в съблекалнята. Там установили, че лесно може да отстранят алармата и след като го направили, взели един от пуловерите и напуснали магазина. Малко по-късно двамата били застигнати от управителката на магазина, която ги обвинила в кражба. Алау започнал да я обижда и да се държи арогантно.

Тогава се намесил Пламен Христов. По насилствен начин го вкарал в пробната, където започнал да го удря – първо с юмруци, а след това извадил нож, с който нанесъл множество удари в областта на цялото му тяло.

Приятелката на Роберт Алау, която станала свидетел на случилото се, се обадила на тел. 112 и започнала да му оказва първа помощ. Пристигналите на място полицаи извършили оглед. Охранителят показал носения от него нож.

Предстои насрочване на делото от съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    3 3 Отговор
    Да си охранител не означава да си убиец. У нас все така става, че охранителите никак не са наясно със задълженията си. Какво стана с двата изрода, които пребиха до смърт нещастен психичноболен човек, почти замаяни от радост, че им се удава такава възможност - да пребият човек да смърт, злоупотребявайки с безпомощното му състояние. Нашенски охранители се пуснаха да работят на Запад, където сгафиха и сега търкат наровете в панделата. И още веднъж - да си охранител не означава да си безнаказан убиец! Интересно как за българина всичко е криворазбрано!? Като започнем от цивилизацията през всичко останало!

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "един":

    Абе този "един", колко пъти си крал от мола, че защитаваш наглите крадци? Нали точно това провали цяла Европа с нейната толерантност!

    Коментиран от #3

  • 3 един

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    "Незнайко", ако започнем да се убиваме за щяло и нещяло, свършено е с нас. Охранителят, "незнайко", не е платен убиец. Неговите права са регламентирани. Смъртна присъда отдавна няма, а охранителят най-малко може да е палач! Известно ли ти е колко дами и господа са били хващани да крадат поради заболяването клептомания?! И какво, да ги убият всичките? Така ли? Пак ще повторя - охранителите не са овластени убийци, защото всяко едно престъпление преди всичко трябва да е доказано. Само ако даден субект извади оръжие, тогава нещата стоят по друг начин. Това е, Уотсън, елементарно е! Съжалявам, че трябва да ти го кажа, но мисълта ти е малко тромава и елементарна!