24 Юни, 2017 20:31 1 285 2

Глоба до 20 хил. лв. за фалшивия сигнал за бомба на Летище "София"

  • летище-
  • софия-
  • бомба
Глоба до 20 хил. лв. за фалшивия сигнал за бомба на Летище "София" - 1

Глоба до 20 хиляди лева грози лицето, който снощи подаде фалшив сигнал за бомба на летище "София" снощи, съобщи комисар Милен Пенев от гранична полиция. Обаждането за поставено взривно устройство е постъпило на 112 около 22.40 от мобилен телефон.

Пътниците, намиращи се на терминал 1 и 2, незабавно са били изведени на безопасно разстояние от аеропорта, а тези които са били вече на борд са били свлечени на пистата, съобщава БНТ. Наложило се пристигащите по това време самолети да останат във въздуха, докато се извършва проверка на летището.

Подателят на фалшивия сигнал се издирва. Засега е установено, че е мъж, който се представил с женско име.

Комисар Милен Пенев - директор на гранична полиция "Аерогари": Съвместно с колегите от дирекция "Сигурност на летището" и от СОБТ бяха извикани допълнително специализирани служебни кучета за проверка на взривни вещества и след като взривно устройство не е открито, около 1.20-1.30 летището е преминало към нормален режим на работа.

По отношение на лицето, подало сигнала на 112, при установяването му се налага санкция от 10 хиляди до 20 хиляди лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    3 1 Отговор
    Тези пари по никакъв начин не покриват загубите на компаниите. Дано и те заведат искове, та като се натрупа една хубава сумичка, да плаща докато е жив.
  • 2 един

    1 0 Отговор
    Прави силно впечатление как лицето се оправдава. Ядосала го жена му и той кой знае защо решил, че летището е негово и може да върши безобразия когато и както си пожелае. Поради големите заплати, които им се раздават по роднинска, приятелска и още кой знае каква линия, на това летище повечето хора никак не са наясно докъде може и докъде не. Това явление се наблюдава при болшинството от българите, които искат нищо да не правят, да мърлят насам-натам и затова да им се дават големи суми. Ако държавата беше нормална, този тип няма право да работи на летището. Това би трябвало да бъде строго охраняемо място, защото много хора поверяват живота си в ръцете на нахалници като този! А колко средства на държавата са изхарчени за щателна проверка само защото един идиот решил да отмъщава на тъпата си жена, която го била ядосала! Преди време имаше масови оплаквания, че на летището се краде. Яви се някаква началничка селски тип и каза, че работели много млади хора, които се били изкушавали. Сигурно много се е умилявала от тези изкушени млади хора, които крадяха вещите на пасажерите. И аз съм един от потърпевшите.