4 Юли, 2017 15:05 2 463 0

Българските и испанските власти разбиха група за трафик на жени

  • трафик на хора-
  • сводничество-
  • испания
Българските и испанските власти разбиха група за трафик на жени - 1
Снимка: Архив

Българските и испанските власти са разбили престъпна група за трафик на жени, съобщиха от прокуратурата. Жертвите са смятали, че заминават за друга работа в Испания.

Били използвани заради социалното им положение.

Част от жените били принуждавани да крадат, упоявали клиентите си, за да вземат от тях кредитни карти.

Сред участвалите е кметът на Семчиново, за него работели част от момичетата. Парите били отчитани и като приход от селско стопанство.

Голяма част от лицата често пътували между двете страни.

В Германия също са задържани няколко души, а групата функционирала на девет нива.

Около 50 са жертви, подмамвани с обещания за добра работа в Испания. Сред откраднатите предмети има три часовника за около 100 хиляди евро.

Специализираното правосъдие не е експеримент. Такива модели има в много страни. Операции като тази обезсмислят коментарите има ли смисъл от специализирано правосъдие, каза шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев, цитиран от бТВ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА