Last news in Fakti

6 Юли, 2017 10:51 1 671 1

Искат постоянен арест за още двама биячи от Асеновград

  • асеновград-
  • биячи-
  • цигани-
  • роми-
  • арест

Циганите са обвиняеми за хулиганство с особена дързост и цинизъм

Искат постоянен арест за още двама биячи от Асеновград - 1
Снимка: Shutterstock

От прокуратурата в Асеновград настояват за арест за още двама, участвали в мелето срещу децата и треньорите от спортния клуб по кану-каяк, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Искането за постоянен арест на 40-годишния Асен А. И на 32-годишния Джавет Ю. е внесено в съда по-рано тази сутрин. Двамата са привлечени като обвиняеми за хулиганство с особена дързост и цинизъм.

Установено е, че на 26 юни 2017 г. в Асеновград, обвиняемите Асен А. и Джавет Ю. са участвали в боя над спортистите от циганите в района на болницата в града, след възникнал конфликт между две групи. Двамата обвиняеми се държали агресивно, хвърляли камъни, обиждали, заплашвали и носели дървени тояги. След инцидента те се укрили в асеновградското село Боянци и в Асеновград. Те били издирени и задържани от органите на МВР на 4 юли 2017 г.

По същото досъдебно производство за хулигански действия с особена дързост и цинизъм в ареста са още деветима от 30 юни 2017 г.

Двамата обвиняеми са съпричастни към възникналия конфликт, установили разследващите. Обвиняемият Асен А. е осъждан, обвиняемият Джавет Ю. не е осъждан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джавет

    3 0 Отговор
    Асен другари е пенсионер по болест, не може да работи, доктора му позволява да вдига бира, кебапчета, и пенсията която с данъци се събира от българския народ. Сега го вкарвате в ареста да го храним без пари. Ако излезе след 3месеца, в пощата ще го чакат 3пенсии, леле кебапчета и бира, ще падне голямо празненство!Ура!