Last news in Fakti

11 Юли, 2017 10:21 4 730 1

Опасна дрога залива Черноморието, прави хората агресивни

  • дрога-
  • наркотици-
  • черноморие

20 нови вида наркотици се продават в морските ни курорти

Опасна дрога залива Черноморието, прави хората агресивни - 1
Снимка: shutterstock

През това лято наркотиците по Черноморието ни се оказват стока с много богат избор, а някои видове наподобяват дрога, която предизвика изключително сериозни проблеми в САЩ. Според различни данни на МВР и Агенция "Митници" в момента циркулират 20 нови вида наркотици, като повечето от тях са разработени на основата на метаамфетамините. Те могат да доведат до шизофрения, невероятна агресия и до смърт, особено при предозиране.

"Новите наркотици са най-често синтетични канабиноиди – имитират канабис и се предлага във форма за пушене. Подобни наркотици водят до отключване на параноични, шизофренни и агресивни прояви. В САЩ преди две години китайският метаамфетамин флака доведе до десетки потресаващи случаи.

Проблемът доби размер на епидемия, докато хора халюцинираха по улиците, блъскаха се в коли и стъкла.

Хората, употребили флака, първоначално смятат, че получават свръхсили. Поведението им е неадекватно, понякога животинско. Само за месец в щата Флорида имаше 18 смъртни случая от този наркотик. Не изключваме това лято да има подобни и в България. Именно поради тази причина правим масови проверки", казват от МВР.

Прочети повече Наркотиците идват основно основно от азиатските страни и всеки ден на митниците залавят поне по два вида нови прекурсори за производството им. Идеята на различния химичен състав е, че пратките минават по-лесно, тъй като не са вкарани в списъка със забранените вещества. Въпреки това от Агенция "Митници" ги задържат, докато не излязат окончателните проби.

При най-малката индикация за съдържание на какъвто и да е вид дрога, задържаното се изпраща за унищожаване. Само за миналата година общото количество на прекурсори и дрога, заловено от митниците, е близо 4 тона, пише в. "Монитор".

Според доклада на Агенция „Митници“ се отчита троен ръст на задържаното. Такава тенденция се наблюдава и в последния месец, когато дизайнерските дроги започнаха да наводняват Черноморието. Наркотиците все още нямат имена. Често обаче се срещат познатите El Gordo, които са подпечатани с лика на революционера Че Гевара.

Най-често опиатите се продават за около 2 лева за доза. Пазарът са курортите Слънчев бряг, Приморско, Китен и Бургас в разфасовки от по 1 грам, който струва около 8-10 лева. С него четирима души спокойно могат да се дрогират за цяла нощ. Последствията обаче могат да се окажат крайно фатални, защото дори уж по-малка доза често води до смърт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайко

    2 0 Отговор
    Положението от безнадеждно става неспасяемо....