Last news in Fakti

29 Септември, 2017 08:48 1 492 2

Криминалисти разбиха бургаска група за ало измами

  • ало измами-
  • престъпници-
  • мъж

Престъпниците действали в Ахелой и Айтос

Двама бургазлии са задържани за участие в телефонни измами след съвместна операция на служители на Главната дирекция „Национална полиция“ и Областните дирекции на МВР в Бургас, Шумен и Русе, съобщава сайтът Флагман.

На 19 септември е получен сигнал от жител на Ахелой, че е станал жертва на телефонна измама по схемата „Залавяне на рекетьори“ и са му отнети 2 хил. лв. По случая в РУ - Поморие е образувано досъдебно производство.

Ден по-късно, на 20 септември, жител на Айтос е сигнализирал, че станал жертва на телефонна измама по схемата „оказване на помощ на полицията“. От него са взети 1365 лева и 16 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство в РУ - Айтос.

След координация с ГДНП е направена организация със служителите от ОД на МВР в Бургас, Русе и Шумен за установяване и залавяне на виновните. Операцията е реализирана на 21 септември.

Установено е, че става въпрос за двама криминално проявени мъже от Бургас – С.С. /62 г./ - муле, и К.С. /44 г./ - негов помагач. Те са заловени на изхода на Шумен в посока Русе докато се придвижвали с лека кола. В момента на задържането им, у тях са открити 16-те грама златни накити и парите от измамата в Айтос, както и част от средствата от измамата в Ахелой. Освен това в тях са открити и мобилните телефони, с които са извършени телефонните измами. При последвалите процесуално-следствени дейности е установено, че физическият извършител на измамите е С.С. и парите от измамата е трябвало да бъдат предадени в Русе.

По искане на Районна прокуратура – Айтос на 62-годишният бургазлия е наложена постоянна мярка „задържане под стража“ от Районния съд в Айтос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    3 1 Отговор
    Арестуравите са задържани за 72 часа, след което ще бъдат освободени.
    Повече никой няма да прочете за тях в медиите. Може да ги чуе по телефона обаче някой ден.
    Пишете когато осъдят някого, защото само задържането... вече е изтъркан филм.
  • 2 манол

    0 0 Отговор
    Хубаво пишете ,че телефонните измамници са задържани ,има статистика колко милиона са откраднати от бедните пенсионери ,сега е време вече ,и то отдавна да пишете , пък и по телевизията да се изобличат , крадците ,как са осъдени ,за колко време са осъдени ,конфискувано ли е имуществото им ,за кого работят ,кой ги закриля, като ги хване милицията и т.н.за да са спокойни хората , че нещо се прави в тая държава.