Last news in Fakti

30 Октомври, 2017 13:00 1 299 0

Кметът на Батак отива на съд

  • затвор-
  • петър паунов-
  • батак-
  • правомощия

Грозят го до 8 години затвор

Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе обвинителния акт по делото срещу кмета на Батак Петър Паунов (БСП). Той ще отговаря за превишаване на правата си при продажба на част от държавен имот.

Според прокуратурата той е променил собствеността на парцел в местността „Язовир Батак” от държавна в общинска частна, като е „прескочил” решение на съда от 2014 г., с което имотът е признат за собственост на земеделското министерство.

Твърди се, че той е набавил облага за Община Батак в размер на 2400 лв., както и за трето лице, което е купило имота.

Паунов ще бъде съден и за самото предложение до Общинския съвет за продажбата от есента на 2015 г. Причината отново е, че кметът е превишил правомощията си.

Ако бъде признат за виновен, той може да получи до 8 години затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА