11 Декември, 2017 15:04 2 099 0

Внесоха обвинителния акт срещу Антон Генов

  • антон генов-
  • одбх-софия-
  • бабх

Бившият футболен рефер източвал държавни ресурси за лични облаги като директор в ОДБХ

Внесоха обвинителния акт срещу Антон Генов - 1

Прокуратурата внесе в Софийския градски съд обвинителния акт срещу директора на Областната дирекция по безопасност на храните - София (ОДБХ-София) и бивш международен футболен съдия Антон Генов, предаде БНР. Той е обвинен за престъпление по служба и принуда.

През юли при повдигане на обвиненията на Генов от прокуратурата разказаха, че без да има такива правомощия, пращал свои подчинени на проверки във фирми, които изкупували от заведения за обществено хранене отработена мазнина, за да го ползват за производство на биогориво. Според държавното обвинение по това време синът му работел в същия бизнес, и така – възползвайки се от служебното си положение, Генов удрял по неговите конкуренти.

Второто му обвинение отново е свързано с изкупуване на мазнина. Миналия ноември Антон Генов направил опит да принуди управител на фирма с чуждестранен собственик да не развива дейност на територията на София.

Антон Генов, който отрича да извършил престъпление, е на свобода срещу 5000 лева. Предстои със системата за случайно разпределение на Софийския градски съд да бъде изтеглено името на съдия, който ще гледа делото срещу него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА