Last news in Fakti

7 Януари, 2018 21:32 1 582 2

Съдът остави в ареста младежите, взривили банкомат в София

  • банкомат-
  • люлин-
  • младежи

Решението за мярката подлежи на обжалване

Софийският градски съд наложи мярка задържане под стража за двамата 18-годишни младежи, които взривиха банкомат в София на 28 декември.

Според съда имало опасност лицата да извършват отново престъпление, предаде Дарик радио.

Двамата 18-годишни младежи бяха задържани за взривения в края на 2017 г. банкомат на булевард "Панчо Владигеров" в столичния квартал "Люлин".

Устройството, поставено в помещение за свободно ползване, беше взривено около 3.30 ч. през нощта, но извършителите не успяха да откраднат пари, поради включване на алармата.

Двамата задържани - Валентино Валентинов и Даниел Лулев заявиха пред съда, че съжаляват за стореното. Даниел каза, че изключително много съжалява за постъпката си и е съдействал на полицията. Той помоли съдията да не му налага най-тежката мярка, защото сега е 12 клас и ще има изпити.

Валентино каза почти същото, че безкрайно много съжалява за постъпката си и това е нещо, което никога отново няма да му мине през главата, след като вижда какви са последствията. Задържаният заяви още, че не смята, че той и Даниел са опасни за обществото и са съдействали на полицията не само, за да имат чиста съвест, но и за да предотвратят подобни престъпления за в бъдеще.

И двамата адвокати на задържаните поискаха по-слаба мярка за неотклонение, но съдията заяви, че счита, че двамата са съпричастни към извършването на двете престъпления - взрив на имущество и опит за кражба в тежки размери. Стойността на взривения банкомат е 27 000 лв., а сумата в него била 96 000 лв.

Съдията подчерта, че въпреки, че не е налице опасност, двамата да се укрият, е на лице опасност да извършат престъпление отново, независимо, че не са осъждани преди това.

Решението за мярката подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коки

    4 1 Отговор
    Смяааах ако бяха с "мръсно "криминално досие щяха да знаят на кой да "кихнат" и сега нямаше да се чудят кво да правят
  • 2 Темидец

    2 0 Отговор
    Ма съжалявали те душички нещастни,изпити имали,съдействали майко,видяли какви са последствията,тепърва ще си ги носите последствията,като се правиш на сърцат да извършиш нещо,трябва да имаш и задник да си понесеш "така наречените последствия".Сега изпитите ще ги взимате задочно след година,две!