18 Април, 2018 12:13 2 556 4

Избягалият затворник Манджата си играе с полицията

  • затворник-
  • пловдив-
  • георги танчев-
  • манджата

Седмица след бягството на затворника Георги Танчев - Манджата, той все още не е заловен. Макар, че за издирването му не е отделен такъв ресурс, като този за издирването на избягалите рецидивисти от софийския затвор, той продължава да се укрива успешно. Има данни, че е забелязван в казино в пловдивския квартал "Смирненски", на "Скобелева майка" и на "Пещерско шосе". Но във всички случаи сигналите пристигали със закъснение и когато полицията отивала на посоченото място, от затворника нямало и следа.

Георги Танчев избяга на 11 април от обекта, на който бил назначен на работа. Манджата е осъден на 1 година затвор за разпространение на наркотици и е излежавал присъда си в ТПО "Хеброс". Ден преди бягството е назначен на външен неохраняем обект - мандра "Филипополис" в квартал "Прослав". Следобед той казал на отговорника на обекта, че излиза да се види със сестра си и повече не се върнал. По-късно се оказва, че той изобщо няма сестра.

Манджата многократно е лежал в пловдивския затвор за пласьорство на дребно. Освен това той е наркозависим.

След бягството Министерството на правосъдието е отнело лиценза на мандрата и фирмата вече няма да може да наема лишени от свобода на работа. Това се случва въпреки, че на практика няма нарушения. В мандрата са работили 9 затворници, а по наредба при договор за 9 човека, не се изисква охрана.

Прокуратурата започна проверка по случая. Образувано е и дисциплинарно производство на ТПО "Хеброс". То трябва да установи дали ръководството на общежитието е превишило правата си, като е назначило Танчев на работа. Факт е обаче, че няма законна пречка, която забранява на затворника да работи. Наложеното му наказание Танчев трябва да изтърпи при общ режим в затворническо общежитие от лек тип. Защо съдът е бил толкова благосклонен към рецидивист с 9 присъди и 2 висящи дела обаче, е друг въпрос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SAAB

    15 1 Отговор
    Е няма как ......заети са ! Работят по кметицата на Младост :)
  • 2 зомби килър

    17 2 Отговор
    Милиционерите вързано куче немогат да хванат.
  • 3 Будалата

    8 0 Отговор
    Туй Нинова го заръчва да пишат така. Където уж Герб най силни там ги чукат. Тиквата бе генерал май, Цецко министер на меверето беше. От туй дето най разбират ко излиза че нищо не разбират.
  • 4 некойси

    4 0 Отговор
    Разбира се че държавата тръгва на самотек, когато е управлявана десетилетия наред от некомпетентни некадърници, които мислят единствено за себе си.