Last news in Fakti

10 Февруари, 2012 14:08 2 504 0

Бебе издаде търговец с нелегални цигари

  • бебе-
  • цигари-
  • контрабанда-
  • агенция "митници"
Бебе издаде търговец с нелегални цигари - 1
Снимка: Агенция "Митници"

Обект за продажба на контрабандни цигари бе разкрит след съмнение за пренасяне на нелегалната стока в детска количка. Тази „следа“ води пловдивски митничари до намирането на 547 кутии цигари без бандерол, съобщават от Агенция „Митници“.

Акцията започва с наблюдение на обект с телефонни кабини за международни разговори, където в последствие са открити 16 кутии нелегални цигари.

По време на наблюдението митническите служители забелязват, че служителката влиза с детска количка в съседния магазин за цигари и захарни изделия, но излиза без нея. Поради широко разпространената практика, на която митничарите все по-често са свидетели, цигари да се прикриват в детски колички, последвала проверка на магазинчето.

Този път се оказало, че в количката има бебе, а не цигари.

Безотговорното отношение към оставеното дете завело инспекторите в павилиона, който не е имал разрешение за продажба на тютюневи изделия. Там митническите служители са открили 111 кутии цигари без бандерол и 181 кутии с бандерол. В дома на търговеца, стопанисващ павилиона, са намерени складирани още 420 кутии нелегални цигари.

При операцията за задържани общо 547 кутии цигари без бандерол. По случая е образувано първото дознание в Митница Пловдив за престъпление по чл. 234 от Наказателния кодекс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА