Last news in Fakti

4 Октомври, 2018 19:58 6 673 17

Смразяващи подробности за убийството на малката Дамла

  • дамла-
  • мехмед хасан

Екзекуцията на детето е продължила между 4 и 6 минути

В продължение на 4 до 6 минути малката Дамла е била душена от своя убиец. Мехмед Хасан притискал главата на детенцето с възглавница, като натискът бил толкова силен, че две от предните зъбчета на детето се счупили, пише 24rodopi.com.

Тези шокиращи подробности станаха ясни, месец след като жестокият екзекутор на момиченцето получи 23 години затвор за зверското деяние.

Часове наред във фаталната нощ на убийството Мехмед Хасан обикалял с автомобила си. Първо той се обадил на свой приятел, с когото да се види навън. След отказ, 26-годишният мъж решил да потегли в 22 часа на 16 декември м.г. с автомобила си към Хасково. По пътя обаче почувствал болки в корема и това го накарало да се върне обратно в Момчилград, става ясно от подробностите, описани в мотивите към присъдата.

26-годишният бъдещ убиец продължил нощната си обиколка из улиците на родопския град. Спирал и потеглял безцелно, докато в един момент не паркирал до блока на леля си и първата си братовдечка.

Преди три дни мъжът открил в автомобила си изгубените от майката на Дамла ключове за жилището й. Той се подвоумил дали да не ги използва, без да знае, че в същото време леля му е на работа в завод до Кърджали.

Сложил си латексови ръкавици, взел тиксо и лепило и влязъл във входа.

По-рано през деня колега на майката на Дамла й се обадил с молба да дойде на работа в завода за нощна смяна. Тя обяснила, че детето й е само у дома, но все пак решила да поеме извънредната за графика й смяна. Вечеряли с детето, след което легнали двете в спалнята. След като Дамла заспала, майка й тръгнала на работа.

Близо 40 минути по-късно в жилището се промъкнал първият братовчед на Дамла. В коридора осветлението било пуснато и това му осигурило видимост. Последната стая, в която влязъл, била спалнята. След като направил крачка обаче, кракът му се блъснал в шкаф встрани от вратата. Шумът събудил 7-годишното дете, което казало „Мамо, мамо!". Тогава убиецът действал.

Мехмед грабнал възглавница и започнал да я притиска в лицето на момиченцето. Според съдебните медици, екзекуцията на детето е продължила между 4 и 6 минути. Дамла безпомощно се опитвала да се освободи с ръце и крака.

По-късно аутопсията установява кръвонасядания в ноздрите, избиване на първи и втори горни леви резци с разкъсване на алвиолите на зъбите и кръвни сгъстаци в тях, кръвонасядане на венеца на долната челюст, следи от прехапване на езика, кръвоизливи по лигавицата на клепачите, наличие на кръв в стомаха.

След убийството Мехмед излиза от жилището и изхвърля ръкавиците, тиксото, лепилото, ключовете, както и два презерватива в шахта на улицата. Прибира се у дома си и ляга да спи.

След като мотивите за присъдата вече са готови, то страните могат да обжалват присъдата на по-горна инстанция. Това ще стори със сигурност убиецът на Дамла. Протестът от страна на защитата на Мехмед Хасан е бил внесен в деловодството на Окръжния съд в Кърджали. Жалби срещу наказанието са подадени и от Прокуратурата, както и родителите на убитото 7-годишно момиченце.

Припомняме, че делото се гледа на първа инстанция по съкратената процедура от състав на Окръжния съд в Кърджали. 26-годишният убиец на Дамла получи 23 години затвор, а след изчитането на присъдата родителите на момиченцето огласиха съдебната зала с викове „Смърт!".

От държавното обвинение поискаха доживотен затвор за подсъдимия, като наказанието да бъде заменено с 29 години „лишаване от свобода" при строг режим. Зверското убийство бе извършено на 17 декември миналата година.

Влизането в дома на спящата Дамла от страна на 26-годишния убиец на детето е продиктувано от „нотка на любопитство" - това обяви в пледоарията си служебният защитник на Мехмед Хасан по време на делото за зверското деяние, което разтърси региона.

„Да, съгласен съм. Аз съм си признал още миналия път", пък бяха думите на Мехмед Хасан при въпрос на съдията дали признава изцяло фактите в обвинителния акт и желае делото да бъде по съкратеното съдебно следствие.

„Не знам какво да кажа! Няма как с думи да изразя, това което е в мен!"-изрече първият братовчед на Дамла преди съдът да се оттегли за вземане на решение. Припомняме, че съдът реши убиецът да изплати на родителите на детето общо 400 000 лева кръвнина. Бащата, майката и бабата на Дамла бяха частни обвинители в процеса. При обжалването те ще настояват за по-тежка присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така де

    37 2 Отговор
    Това е то демоНкрацията!!! Вместо тоя да го обесят публично - тия б*оклуци му дават 23 години, като при добро поведение ще излезе след макс 16 години. Такова ще е положението , докато не бием шута на садистичната хамериканска демокрация. Хамерика се ръводи от садисти, които толелират убийци, канибали, содомити, некрофили, мошеници - себеподобните им!!! Трябва да забраним хамериканската демоНкрация, долар, култура и така нататък

    Коментиран от #3, #13

  • 2 Салам Алеко

    27 4 Отговор
    Е това е да си Хасан Мехмед, чист "българин" с български идеали! Повечето от от "чистокръвна" му раса са в чужбина! От козата, на децата! Добре че го хванаха, щото щеше да се ожени и да прави любов с дъщеря си когато е на 9 годинки! Сега ще се омъжи, няма начин! Религия хора, всичко е позволена в опиума!

    Коментиран от #6

  • 3 Guðmundsson

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Така де":

    В Америка също има смъртна присъда. А тоя може и да не оцелее в затвора.
  • 4 Хасан

    24 7 Отговор
    Тоя ако е в Турция още първич месец ще се «спъне» в банята и ще го намерят с примка около врата

    Коментиран от #5, #17

  • 5 Салам Алеко

    15 6 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Ти понеже знаеш как е в търция, затова и си тук, само истинските турци са си отиват, ментетата остават тук да плюят, величаейки глупостта си!

    Коментиран от #8, #10

  • 6 Мюмюн

    11 8 Отговор

    До коментар #2 от "Салам Алеко":

    Онзи полицай дето убил РОДИТЕЛИТЕ си и той ли беше Хасан?Питам за един приятел

    Коментиран от #7

  • 7 Компетентен

    28 6 Отговор

    До коментар #6 от "Мюмюн":

    Онзи полицай е знаел родителите си от 50 години, не знаем отношенията им! Дамла е била малко жизнерадостно дете! Само животно може да убие едно цвете! Но исляма позволява всичко!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 отчаян от живота в бьлгария

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    я ти барабар с групата де пе се ськратено одуписе марш в турция кво праите тука в турски парламен да има бьлгарин и то па паламентарна група с партия вие изгнанници дето 500 години сме ви били под турско робство аиде сиктир бе фесове бегаите си у турция маикави долна престьпна измекяри