Last news in Fakti

8 Октомври, 2018 17:28 2 781 10

Пуснаха под домашен арест жесток убиец

  • владиславово-
  • венцислав а.

Прокуратурата протестира решението на съда

Пуснаха под домашен арест жесток убиец - 1

Окръжната прокуратура във Варна внесе протест до Апелативния съд срещу определение на Варненския окръжен съд.

В петък (5 октомври) състав на първата съдебна инстанция е изменил мярката за неотклонение на обвиняемия за убийство с особена жестокост и по особено мъчителен начин Венцислав А. Убийството на 34-годишния Явор, който бил приятел от детство на обвиняемия, е извършено на 13 февруари тази година в кв. „Владиславово“ във Варна след жесток побой.

На 14 февруари 2018 г. гражданин подал сигнал в ОД на МВР за мъж в безпомощно състояние на блок в кв. „Владиславово”. На мястото е открит 34-годишният Явор, който бил адресно регистриран в същия жилищен блок. Малко по-късно пострадалият починал в линейката на път за болницата. Причина за смъртта му са множество травматични увреждания, сред които и разкъсвания от сексуално насилие. Жертвата водел скитнически живот до момента, в който приятелят от детството Венцислав го прибрал в дома си.

До момента не е събрано нито едно доказателство, пише в протеста си прокуратурата, което да разколебае обоснованото предположение за авторството на деянието. Не е отпаднала и опасността обвиняемият да извърши престъпление. В тази насока са били изводите на два съдебни състава, които са се произнасяли по наложената най-тежка мярка за процесуална принуда на Венцислав.

След извършване на квалифицираното убийство Венцислав е въздействал върху свидетели да дадат лъжливи показания с цел да му създадат алиби за часа и нощта на жестокия побой. Пускането му под домашен арест само ще улесни и бъдещото въздействие върху свидетелите. По делото има и защитен свидетел по член 15 и следващите от Закона за защита на лица във връзка с наказателно производство.

Както престъплението, в което е привлечен като обвиняем Венцислав, така и личността му са с изключително висока степен на обществена опасност, се казва още в протеста на Окръжната прокуратура, която настоява определението на Варненския окръжен съд, с което е изменена мярката за неотклонение от задържане под стража в домашен арест, да бъде отменено от Апелативния съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1122

    26 2 Отговор
    Направо да го пускат на свобода. При нас в Бг е така.
  • 2 / 911

    25 0 Отговор
    Ми щом този го освобождават , то убиеца на жената от Русе изобщо да не го търсят полицаите !

    Коментиран от #7

  • 3 емиии

    4 3 Отговор
    Значи единственото доказателство на прокуратурата е-"обосновано ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ".Те толкова работят тия милиционери и после се чудят защо ги пускат.Еми без доказателства само с ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ толкова.
  • 4 SAAB

    12 2 Отговор
    А ако напсуваш фандъка........5г затвор ! Ако напсуваш зеленчука ...20 г ....:)
  • 5 ХАРЛИК

    5 0 Отговор
    Отврат!! И това ако не е гавра с дебилите?? Кой ли ще е следващия уби???
  • 6 Гост

    3 1 Отговор
    И като няма док как разбрахте че свидетелите са били под натиск, какви глупостите само, отпечатъци днк, няма ли след като е имало и насилие, не, не просто онемях,
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Анонимен

    5 0 Отговор
    Пресен случай, докато полицията търси убиеца на журналистката , ето съда пуска друг убиец, и какъв извод да си направим от това, всичко ала бала,
  • 9 Чеп

    3 0 Отговор
    Око за око, зъб за зъб му е майката!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.