Last news in Fakti

14 Март, 2012 12:47 2 041 2

Антимафиоти удариха нелегалния хазарт

  • гдбоп-
  • хазарт-
  • нелегален хазарт-
  • антимафиоти-
  • удар

 

ГДБОП нанесе пореден удар срещу нелегалния хазарт, съобщиха от МВР. При мащабна операция с участието на експерти от НАП и Държавната комисия по хазарта към МФ са проверени 21 обекта – част от новосъздадена мрежа за он-лайн залагания.

Специализираната операция за неутрализиране на наскоро изградена нова мрежа от незаконни пунктове за он-лайн залагания е проведена вчера на територията на страната. Антимафиотите от сектор ”Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт”, заедно със служители от регионалните структури на ГДБОП, Националната агенция по приходите и Държавната комисия по хазарта към Министерството на финансите влязоха едновременно в 21 обекта, осъществяващи незаконна хазартна дейност.

След няколкомесечно наблюдение е установено, че чрез нелегалните букмейкърски пунктове са осъществявани залагания към сайтове, базирани извън територията на България. Така изтичал национален капитал в размер на около 70 хиляди евро седмично, а държавният бюджет е ощетяван от невнесени дължими налози.

Собствениците на нелегалните пунктове създавали акаунти в интернет-сайтове, базирани извън територията на страната и в офшорни зони, чрез които осъществявали залагания на резултати от спортни срещи. При операцията инспекторите от НАП са иззели компютърни конфигурации, чрез които са реализирани незаконните залагания, попълнени фишове, програми за залагания и други документи, съотносими към проверката.

Въпреки че официално е обявено, че пунктовете представляват „интернет центрове за съдействане на клиенти”, по време на операцията по безспорен начин е установено, че се касае за хазартна дейност, осъществявана без разрешение.

По данни на сектор ”Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт”, определени он-лайн хазартни оператори, базирани извън територията на страната, осъществяват периодични опити да навлязат изключително агресивно на българския пазар.  Операторите изграждат мрежи от букмейкърски пунктове, погазвайки българското законодателство и ощетявайки държавния бюджет от невнесени данъци.

Резултатите от проверката ще бъдат докладвани в прокуратурата в оглед извършени престъпления, свързани с финансовата и данъчната система, незаконен хазарт, нарушаване на правата на интелектуалната собственост и пране на пари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 планет

    0 0 Отговор
    kade e stanalo tova?...mislq 4e statiqta ne e mn dostoverna
  • 2 иванов

    0 0 Отговор
    Това е поредната поръчкова статия...каде и кога е станала тази проверка никои незнае...упреснете си инфото