20 Януари, 2019 15:48 13 600 19

Не искаме парите, искаме само доживотен затвор

  • милена-
  • убийство-
  • куртово конаре

Преди ден Илиян Рангелов получи 16 години затвор

Не искаме парите, искаме само доживотен затвор - 1

„Няма да се откажем. Ще се борим до край. Ще обжалваме, докато не получим справедливост, а именно доживотен затвор. Не му искаме парите, нито стотинка, искаме само доживотен затвор”, това бяха първите думи на семейството на убитата преди две години Милена Динова, след определението на Апелативния съд преди ден.

Както TrafficNews.bg разказа, убийството стана през декември 2016 година. В нощта на инцидента Илиян Рангелов настигнал половинката си - Милена, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите. На първа инстанция, Рангелов получи 14 години затвор. Разочаровани от решението на магистратите семейство Диневи обжалваха. Подобни действия направи и обвиняемият, които до последно отричаше да е убил момичето.

Преди ден излезе решението на Апелативен съд Пловдив, с което Илиян Рангелов бе признат за виновен, а наказанието му увеличено от 14 на 16 години.

Реакциите на майката и братът на Милена не закъсняха. Те останаха разочаровани от определението, като категорично заявиха, че ще обжалват.

„Две години борба за нищо. Присъдата е жалка”, споделя братът на Милена – Илин.

Илиян Рангелов също ще жали присъдата. Репортер на TrafficNews.bg успя да разговаря със защитника му – адвокат Георги Клянчев.

„Обезателно ще обжалваме на по-горна инстанция. Клиентът ми не се признава за виновен. Не може да се говори също за жестокост”, лаконичен бе юристът.

В указания законов срок, адвокатът ще подаде жалба до Върховния касационен съд /ВКС/.

Как се стигна до убийството?

Обвиняемият Илиян и пострадалата Милена имали близки взаимоотношения от 2014 г. През 2015 г. двамата заминали за четири месеца в Гърция. Там живеели при майката на момичето. Обвиняемият Илиян не работел, стоял в жилището, като често проявявал ревност към приятелката си. Милена работела. Когато двамата се прибрали в България, заживели в с. Куртово Конаре.

Милена работела във фирма в с. Ново село, а приятелят й в Пловдив. Той бил само редовна смяна, а тя дневна и нощна.

Двамата се сгодили през май 2015 г., като отношенията им, демонстрирани в обществото, били нормални, изразявали обич и привързаност. Понякога двамата се карали, основно заради ревност един към друг, както и по битови въпроси. През 2016 г. конфликтите зачестили. Илиян изпитвал ревност, което с течение на времето влошавало отношенията им. Повод за скандал станал и коментар под снимка на младата жена в социалните мрежи, заради който обвиняемият се държал арогантно спрямо нея.

На 28 декември 2016 г. Илиян се върнал от работа и вечерта отишъл в заведение в с. Куртово Конаре. Там пил вино и се прибрал в дома си около 22,30 часа. Милена била вкъщи и си почивала в спалнята, защото същата вечер трябвало да бъде нощна смяна. Той отишъл при нея и между двамата отново възникнал конфликт. Милена станала, облякла се и тръгнала за работа. Когато излизала от стаята, му казала, че той ще остане сам.

Междувременно нейни колеги й позвънили по телефона, за да я вземат с автомобил. Илиян станал от леглото, минал през кухнята на къщата, откъдето взел нож с черна дръжка/острие 14,5 см, с ширина 2,2 см и тръгнал след нея. На около 20 метра след къщата, където живеели, я настигнал. Хванал я за дясното рамо и я завъртял към него. Той замахнал силно с ножа и я пробол през дрехите в областта на лявата половина на гръдния кош.

Милена починала намясто от остра кръвозагуба. След това обвиняемият се прибрал в дома си, измил ножа и го прибрал, легнал си и заключил входната врата на двора. Колегите на Милена я открили на улицата и се обадили на тел. 112. По-късно обвиняемият Илиян е бил задържан от органите на МВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Голям Слон

    91 3 Отговор
    Правосъдието трябва да е толерантно с такива изверги. Първо доживотен затвор. В никакъв случай смъртна присъда! Колкото и логично да звучи, че е по-добре да го застрелят, като куче, за да не сме го били хранили после. Та, значи. Доживотна присъда без право на замяна, обжалване и намаляване на присъдата. Първите 5 години в карцера. Следващите 5 при манафите. И, ако издаяни, някъде в мините да работи за благото на обществото. Да си изкарва хляба и да съжалява всеки един ден, че е отнел живот, който не му е принадлежал.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Голям Слон

    34 1 Отговор

    До коментар #3 от "JCJDID":

    Такива, като него, трябва да понесат наказание. Те трябва да страдат, че са причинили смърт на лице и страдание на роднините. Първо и аз бях привърженик на смъртното наказани, но трябва малко да се задълбочиш в разсъжденията и ще разбереш, че смъртта всъщност ще ги избави бързо и лесно. Особено, ако е някаква т.нар. "хуманна" - разни инжекции, газ и пр. За такива изверги само мъки доживот. По-истинско наказание за тях още не е измислено.
  • 5 Дядото

    32 1 Отговор
    Трябва да се въведе смъртната присъда, тоест причинил смърт с нож присъдата се изпълнява с нож!
  • 6 Будалата

    28 0 Отговор
    Доживот на урода. Така требе. Та другите уроди да знаят какво ги чака за такива деяния. Смекчаващи обстоятелства от рода ама аз бях пиян, дрогиран и нищо не помня да ги разправят на баба ми. Убил си умишлено човек требе доживот. В катастрофа 10 и нагоре дали е фиркан или дрогиран урода и нагоре.
  • 7 Коки

    29 5 Отговор
    А бе те доживотна да му дадат пак е добре, а те му дават 14 години за умишлено убийство хаха Затворите са пълни, а Борисов Тиквата за 10 години управление един затвор не направи , поне за ромските му избиратели! На прокурори, съдии им е разпоредено по малки присъди, щото затворите са пълни с връх! И тази заповед е лично от Наглата Тиква, сигурен съм!
  • 8 бърджис

    30 0 Отговор
    Абе вие не искате парите ама съдията ги иска бе
  • 9 Крадец

    28 1 Отговор
    Аз ли да уча брата,какво се прави !Взимате парите,чакате го да излезе от затвора, неговите пари ги давате на наемен убиец,оня си върши работата и всичко приключва.Правосъдието е раздадено!

    Коментиран от #14

  • 10 До живот в панделата

    17 0 Отговор
    Какво да очакваш от селски комплексиран бек, като няма акъл да задържи бената той я убива за да не бъде щастлива с някой друг!!
  • 11 Леви

    15 4 Отговор
    Така е като търсят "лоши момчета" и после някой дуг им виновен!
  • 12 Станимир

    8 0 Отговор
    Трябва да го пратят да копае уран няма да изкара дълго
  • 13 сори майна

    8 0 Отговор
    До живот, нито ден по малко! Какво е това 16, ще има добро поведение, след 3-4 г ще го изкарат в общежитие, ще работи нещо си и ще му се броят два за три, както е по закон... смятайте... след 9-10г е на свобода.. ще е някъде под 40годишен живота е пред него..А МОМИЧЕТО..!!!!? ДООЖИИВООТ за такива изроди!!!
  • 14 сори майна

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Крадец":

    ТОЧНО!!!!
  • 15 Националист

    3 0 Отговор
    Убийство от ревност или каквото и да не е само за 16г. Той ако излезе толкова скоро няма да е кой знае колко променен, и друг може да убие.
  • 16 Националист

    3 0 Отговор
    Още от първия ден работа в затвора. Да се отворят ако трябва нови мини за добив на какво да е и работа. За циганите престъпници също здраво бачкане в затвора.
  • 17 Мартин

    4 0 Отговор
    „Обезателно ще обжалваме на по-горна инстанция. Клиентът ми не се признава за виновен. Не може да се говори също за жестокост”, лаконичен бе юристът.
    За убиецът доживотен, а юристът защитаващ убийци -на бесилото.
  • 18 Хипократ

    3 0 Отговор
    Тази съдебна система е абсурдна! Тези закони са абсурдни!
    Налице е крещяща нужда голямо увеличаване на наказанията за престъпления от всякакъв характер! Единствено тогава циничния, корумпиран и безполезен съд в България ще осмисли своето съществуване и минималните наказания налагани от него ще бъдат, макар и малко, по-справедливи.
  • 19 Гост

    2 0 Отговор
    Тое боклук трбва да го набучат на кол и да го изложат като статуя на центъра на селото а до него и адвоката му и съдиите и те са съучасници