19 Февруари, 2019 15:59, обновена 19 Февруари, 2019 16:22 29 346 76

ТЕЛК = Плувен басейн и милиони вкъщи (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • телк-
  • варна-
  • лекари

От МВР разкриха детайли за престъпната схема на арестуваните лекари във Варна

ТЕЛК = Плувен басейн и милиони вкъщи (СНИМКИ+ВИДЕО) - 1
Снимки: МВР

Както вече "Факти" спомена, организирана престъпна група, издавала фалшиви решения на ТЕЛК, беше разбита на 17 и 18 февруари при специализирана операция на ГДБОП и прокуратурата във Варна. Днес от МВР потвърдиха официално информацията.

Първоначално разпространената информация, че са арестувани над 10 лекари, беше опровергана от властите - арестувани са общо 6 души. Петима от участниците са лекари, сред които и председателят на една от комисиите, докато шестият е брат на единия от лекарите – сирийски граждани, които имат български семейства и гражданство.

Наблюдението над групата е започнало през месец май миналата година. За четири месеца са били установени над 200 лица, които са придобили неправомерно решения на ТЕЛК. Според събраните данни двамата братя са изпълнявали ролята на посредници. Те мотивирали напълно здрави хора да получават пенсии и други облаги срещу заплащане от 1500 до 2000 лв. След предварителна уговорка и дадена конкретна парола ги пращали към лекарите от престъпната група. В случай, че клиентът нямал трудов стаж и не можел да получава пенсия, се налагало процентът на инвалидност да е много висок.

ТЕЛК = Плувен басейн и милиони вкъщи (СНИМКИ+ВИДЕО)

При извършените обиски у двама от лекарите са намерени 20 000 лв., а в две банкови касети - 1 480 000 лв. и над 200 000 лв. В хода на разследването са разпитани 31 свидетели.

ТЕЛК = Плувен басейн и милиони вкъщи (СНИМКИ+ВИДЕО)

Към наказателна отговорност са привлечени шестимата участници в престъпната схема.

ТЕЛК = Плувен басейн и милиони вкъщи (СНИМКИ+ВИДЕО)

По време на брифинга заместник-главният прокурор Иван Гешев представи данни за извършения до момента наказателно-правен анализ, свързан с аналогичен вид престъпления. Той е изведен на базата на предприета системна съвместна работа от МВР и прокуратурата.

ТЕЛК = Плувен басейн и милиони вкъщи (СНИМКИ+ВИДЕО)
ТЕЛК = Плувен басейн и милиони вкъщи (СНИМКИ+ВИДЕО)

ТЕЛК = Плувен басейн и милиони вкъщи (СНИМКИ+ВИДЕО)
ТЕЛК = Плувен басейн и милиони вкъщи (СНИМКИ+ВИДЕО)
ТЕЛК = Плувен басейн и милиони вкъщи (СНИМКИ+ВИДЕО)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tervel bitcoin

    335 9 Отговор
    Няма друга такава държава пълна с измамници

    Коментиран от #2, #15, #40

  • 2 Гост

    181 12 Отговор

    До коментар #1 от "Tervel bitcoin":

    бг не е държава!

    Коментиран от #42

  • 3 Стоян

    185 5 Отговор
    Елате и в Плевен и разследвайте всяко едно решение и всеки болничен лист.
  • 4 ами то

    281 6 Отговор
    ако започнат да засичат имуществото на лекарите ,стандарта им на живот и обявените доходи и платените за тях данъци то държавата ще остане без лекари и зъболекари !!! същото важи и за съдии,прокурори, разни там из администрациите на по-високи нива а за политиците да не говорим

    Коментиран от #14, #59, #71

  • 5 Удри

    155 2 Отговор
    Първо:Отнемане на лекарските права. Другот-после.

    Коментиран от #32

  • 6 Станке Димитров

    131 2 Отговор
    Да видим ТЕЛК в Дупница какви са ги надробили!!!
  • 7 въпросителен

    189 1 Отговор
    Ако започнат да проверяват политиците, колко ли банкови касети с пари ще намерят?

    Коментиран от #23

  • 8 Българофил

    49 63 Отговор
    Има много повече корумпирани държави в Европа от България...Румъния, Италия, Русия, Украйна,Сърбия, Македония!Относно ТЕЛК корупцията това е ОПГ, което не се отчита на никого,особено на политиците и не крие благосъстоянието си и работи с цървули араби, които си мислят, че са на пазар в Дамаск в 3ти век!!!

    Коментиран от #12, #17

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    130 12 Отговор
    Идват избори и лекари се хващат, цигани се ловят, крадени картини се намират за часове, крадци на скъпи часовници се копчат.... филм, бате!
  • 11 Afif

    128 5 Отговор
    За такива лекари-конфискуване на имуществото и ЗАТВОР-но нека да помечтаем,това са мургавите избиратели които са с ТЕЛК решения!!!
  • 12 това

    74 4 Отговор

    До коментар #8 от "Българофил":

    че има и други корумпирани държави трябва да ни успокои ли ??? а в румъния колко политици опандизиха за корупция ?? в италия годишно конфискуват милиарди от мафията и от корумпирани а специално в италия корупцията за обикновенни неща не е толква много
  • 13 И аз

    5 10 Отговор

    До коментар #9 от "Гъз":

    Да го набутам
  • 14 ГосТ

    84 6 Отговор

    До коментар #4 от "ами то":

    Едно 90% не да лекари,а бизнесмени/дами. Аз лично познавам и истински лекар, който ми е казвал, че или си лекар или бизнесмен. Двете са несъвместими. Известен лекар е в Неврохирургия Пирогов и се счупва от работа, въпреки че му носи удовлетворение,за официалната си заплата. И да иска не може да взима рушвети, защото случаите са му спешни. Няма басейн (въпреки че би трябвало да има) и живее в апартамент. Лирично отклонение, човека е на определена възраст и стои в България. Останалите млади, подчертавам лекари,от онези 10-15% обаче познай какво правят- емигрират. Когато всички професионалисти емигрират до един, тогава нещата ще си дойдат на мястото в тая т.нар. държава

    Коментиран от #16

  • 15 да се знае

    53 7 Отговор

    До коментар #1 от "Tervel bitcoin":

    Много точно! И освен това качество.....още мързел, завист, омраза , интриганство и т.н, затова всички ни мразят! Жалко е ама това е истината! Истината е първата крачка към промяната, ама много хора не искат промяна така по им харесва, да мързелуват, да търсят далаверки някви и когато комшията кара хубава кола и чука хубава жена, тогава немогат и да спът е те това сме ние, мръсна семка!

    Коментиран от #58

  • 16 Гост

    73 7 Отговор

    До коментар #14 от "ГосТ":

    Много правилно мислене. Преди 20 години когато започнах да работя се оказа, че шофьора на линейката, в която работех като млад лекар, взима заплата повече от мен, защото имал повече трудов стаж. Той пък крадеше бензин всеки път като беше на работа и така взимаше 5 пъти повече от мен. Затова ме няма вече там. Нека се оправят с лекари внос от Африка и Близкия Изток. Тези хора не са дошли да се интегрират или работят в БГ. Те само крадат на едро.

    Коментиран от #27

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 3333

    55 2 Отговор
    Ако и в другите области от обществения живот нещата стоят по този начин положението е по зле отколкото изглежда.

    Коментиран от #57, #67

  • 19 хуйя

    75 0 Отговор
    Братя разберете, трябва да се режи до кокъл иначе загиваме още 10-15 год и ще сме изпята песен!

    Коментиран от #24

  • 20 Коментар📝

    47 10 Отговор
    УДРИЙ,УДРИЙ ТАЯ БЯЛА МАФИЯ,УДРИЙ

    Коментиран от #25

  • 21 Каракуд

    67 3 Отговор
    Само във Варна? ТЕЛКовете до един са същите
  • 22 гост

    63 5 Отговор
    Във всеки град е така, та даже и много по-брутални схеми. Не е само с ТЕЛК, в църквите и там са много крадливи, домовете за деца и стари хора, детските градини и училищата, отделно колко фиктивни фирми и фирмички има за точене на ддс, които са приближени точно до управляващите, а не са близки на случайни хора. У наш град за кмета се говори, че неговите близки имат дузина фирми които назначават фиктивно циганки на уж високи заплати и точат след това всички социални облаги, как някой държавен служител да се бори срещу най-главния в района.
  • 23 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    43 3 Отговор

    До коментар #7 от "въпросителен":

    Политиците кътат милиардите в бункери банковите касетки са за кокошкарите
  • 24 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    28 4 Отговор

    До коментар #19 от "хуйя":

    Всичко е приключило отдавна това е края на края
  • 25 ГосТ

    16 6 Отговор

    До коментар #20 от "Коментар📝":

    Ха, Герберче. бг'то трябва да започне да рекламира гербери,а не рози и розово масло. То и без т'ва и там изпърдехме (розовото масло имам предвид) иначе гербери колко искаш. Бъдете здрави , че иначе треа се лекувате при шофьорите и бизнесо ;)

    Коментиран от #38

  • 26 Пиперко

    38 11 Отговор
    То затова когато идват на власт гадните комунисти първо подкарват съдии, адвокати и най вече доктори. По времето на Бай Тошо ако някои доктор ти поиска пари и ли си направи устата в Белене, пък нищо че не е правилно и демократично.
  • 27 Гост

    58 5 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    И нещо да допълня. Знаете ли как е решен въпроса с определянето на ТЕЛК в белите страни? Просто и ефективно. Комисията определя трудоспособност без да се вижда с пациента, а само чрез преглед на натрупаните документи по дадените заболявания. Така няма непосредствен контакт и пациента е само едно неизвестно име. Правото на определяне на ТЕЛК е дадено само на няколко доказани и избрани лекари с висока степен на обществено и административно доверие. Само един централен ТЕЛК с високо платени и некорумпирани лекари. И по-евтино, и по просто е.

    Коментиран от #48, #65

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 glupavia kasapin

    22 4 Отговор

    До коментар #28 от "Kasapina":

    да те успокоя не само те :) цигните са същите боклуци, само че с по малко мозък в главите, ако имаха колкото нас щяха да ни задминат дори, също има и турци такива макар и по-малко! Но е факт, българите сме крадливи, мързеливи, и завистливи! Разбира се има и много красиви изключения, но понеже са изключения затова са и толкова достойни и красиви! Просто не всички сме чисти Българи, размешени сме много генетично, чистите Българи са друга класа хора, тук повечето са мешени от там е проблема, също и турци има мешени бая, циганите са по чисти и е разбираемо защо...цвета не прощава :)
  • 30 Пак ли

    15 4 Отговор
    Те са българи нали ТОВА Е ЯСНО на всички
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хахото

    22 0 Отговор

    До коментар #5 от "Удри":

    Първо в затвора, след това правата.
  • 33 чиче

    51 0 Отговор
    Цяла Бьлгария е пьлна с фалшиви ТЕЛКОВЕ и ДОКТОРИ СТАНАЛИ МИЛИОНЕРИ ОТ тази ДАЛАВЕРА.В КОстинбод здрави и прави са инвалиди.А пенсионерите от тези измами мизерстват
  • 34 Васил Кунчев

    27 0 Отговор
    Повечето сте прави, но в едно всички бъркате и то е, че с "чесане на езици" нищо не се променя, напротив, ситуацията се бетонира, защото така се хаби енергия и се изпуска парата напразно. Поне 100 000 в големите градове, докато не се приемат основни граждански искания.
  • 35 Той

    41 1 Отговор
    Най много турци и цигани чакат пред кабинетите за телк.

    Коментиран от #72, #73

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Дедо ви

    23 1 Отговор
    Ами като няма смъртно наказание има два изхода. Първият е отстрел при опит за бягство. Вторият е доживотна присъда. След това вече никой няма да посмее да краде.
  • 38 Коментар📝

    23 1 Отговор

    До коментар #25 от "ГосТ":

    ПАЦИЕНТА ОТЦЕЛЯ.ВЪПРЕКИ ЛЕЧЕНИЕТО.И КУЧЕТО НА БАЙ СТАВРИ МУ СПАСИЛО ЖИВОТА КАТО НЕ ПУСНАЛО ЛЕКАРИТЕ В КЪЩАТА.
  • 39 Това са резултатите

    29 2 Отговор
    от държавната политика в здравеопазването. До кога ще чакаме управляващите да разберат, че да се работи сутрин в частния лекарски кабинет, а след обяд и в държавната болница е нон сенс. Толкова е просто! От там трябва да се започне ликвидирането на софиянския модел. Иначе парите никога няма да стигат за здравеопазване.
  • 40 1944

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "Tervel bitcoin":

    в сравнение в матушката ви русия сме направо сополиви иганчета.
  • 41 Тракиец

    14 0 Отговор
    Г-да проверяващи, елате на Юг от Балкана! Места много.
  • 42 А добро утро

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Сега зган какво ще правите ред и контрол няма ли да вселите. Все пак брекзит ни чака. Тогава никой няма правото на мързел.
  • 43 Варна

    32 4 Отговор
    Всичко това се случва, само защото държавата се управлява вече 10 години от мафиотска структура. 10 години гледаме по телевизията такива примери от управляващите Борисов и Цветанов. - Какво друго да се случи? - Хората гледат, че тъпите, наглите и с арогантно поведение крадат и не им се случва нищо. - Така всеки решава, че след като те могат, мога и аз
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Пенсионер

    22 1 Отговор
    Така е на всякъде в областните градове където има ТЕЛК.
  • 47 телк

    18 2 Отговор
    Закрийте ги тези ТЕЛК-ове!!!Толкова е просто !!

    Коментиран от #64

  • 48 Дрън дрън

    14 0 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Че тук да не си мислиш, че преглеждат на място? Който си носи документи има точки. А доколко са истински базовите документи.....
  • 49 анонимно

    10 1 Отговор
    Нищо не се разбира! Написано е така, сякаш лекарите са сирийски граждани.
  • 50 Эээээ

    7 0 Отговор
    Язък ако знаех за така далавева и аз да взимам пенсийка закъснял съм.
  • 51 Tiso

    14 0 Отговор
    Елате във село веселина лознишко итам има измамнитси половината село и корумпиран селски кмет дупедаветц дето ебе секретаркатаси
  • 52 KARO

    22 3 Отговор
    И аз гледам по улиците новите коли и се чудя от къде толкова пари за какви ли не чисто нови коли. То се оказва, че 10% от герберите и 20% от хората въобще крадат по някакъв начин от останалите данъкоплатци. Кой далаверка, кой ДДС, кой с подкупи, кой с държавни пари, кой с измами и т.н. и т.н. То излиза, че тия дето не крадат са бунаци.
  • 53 яяохох

    17 0 Отговор
    Не само тези от ТЕЛК правят далавери,и докторите,които им подготвят документите още повече-в Бяла Слатина дъртия невролог Каменов и мед.сестрите от отделението направиха доста цигани с инсулти,очната и ушната също много засилват диагнози-за пари разбира се..
  • 54 За правосъдие

    11 0 Отговор
    Защо само Докторите, а освидетелстваните съучастници с паролите нямали да ги закопчаят.
  • 55 vasik atanasova

    5 2 Отговор
    дайте им снимките на тези двама братя сирийци
    или поне имената им
    мисля че ги познавам кой са
    то няма и кои други да са
    но искам им снимките
  • 56 Бай Тошо

    12 3 Отговор
    Сега е свободия, всеки може да прави каквото си иска, нали затова избрахме Демокрацията, да можем да си крадем на воля
  • 57 И аз да кажа

    13 1 Отговор

    До коментар #18 от "3333":

    Ма разбира се, че е по- зле! Да знаете примерни как се гледа проект за сграда от експертен съвет в община: всички общинари са си направили хранителни вериги и са завладяло проектирането и като се появи проект на някой външен, се начуголват всички да правят забележки за да се види че работят. И понежедневно са некомпетентни или ги мързи, пишат глупости и няма как да им се противодейства, защото всеки съвет е единственият, който одобрява за дадена територия и жална ти майка ако решиш да се оплачеш. Точно както ТЕЛКА
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Стефан

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "ами то":

    Ами да засичат каква друга работа имат. Нека да сравнят доходи и начин на живот, предполагам няма да са много изненадани от резултатите...
  • 60 Ела ме намери

    5 0 Отговор
    Кой ще върне парите на държавата и защо крият лицата и не казват имената им?
  • 61 Мария

    6 1 Отговор
    В Бургас е същото, дори и да си инвалид, не платиш ли не ти обръщат внимание. Мюсюлманите от Айтоски район всички са,, инвалиди''
  • 62 Иво

    13 3 Отговор
    Отивам вчера на кардиолог и за едно ЕКГ и ехография ми взеха 90 лева. За холтер още 40 лева. 130 лв. само от мен , в рамките на 30 мин. На ден през кабинета минават около 20 човека. ТОва са повече от 60 000 лв. на месец. Егати обиржджиите. После защо строели такива къщи. Такава мафия са всички доктори.

    Коментиран от #63, #66

  • 63 Реалист

    4 0 Отговор

    До коментар #62 от "Иво":

    Касов бон дадоха ли ти?
  • 64 Димов

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "телк":

    А ти си толкова умен.Дано да не ти се налага да стигаш до тях ще те питам тогава дали ще си на това мнение.
  • 65 Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Нееееее. Нали точно документите, които са изготвени от други лекари са фалшиви. И каква ще е преценката основана на неверни документи?
  • 66 Иван Гешев

    2 0 Отговор

    До коментар #62 от "Иво":

    Ами не отивай. Върви в държавата болница да те излекуват.
  • 67 Иванчо

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "3333":

    До ,,62, Иво, взели са ти 130 лева,защото си отишъл в частна клиника не работеща по касата. Причини: скоро си излязъл от болница по кл. пътека в кардиология и в рамките на месец след това нямаш право на направление за кардиолог. 2. Отишъл си по твое желание, по препоръка при определен кардиолог който в частната клиника или кабинет не работи с касата. Така че недей да обобщаваш и да плюеш наред. Иначе личния лекар ти дава направление ,отиваш на кардиолог с него, прави ти ЕКг и ЕХО, и ако се налага слага ти и холтера. Срещу 3 лева и още толкова на следващия преглед.

    Коментиран от #70

  • 68 един

    1 0 Отговор
    Невинни са! Всички заподозрени в България накрая излизат невинни и биват оправдани по всички обвинения. Свикнахме, не ни губете времето с подобни новини. Знаем, че нищо няма да последва от това.
  • 69 Факт

    0 0 Отговор
    Довтор да си у БГ!
  • 70 Иво

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "Иванчо":

    Така е направена схемата ,че в крайна сметка се озоваваш при частника, защото на държавния или има километрична опашка от цигани и пенсионери или са сложили някой новобранец , дето вчера е завършил Медицинския. Нямам нищо против частниците и способностите им, ама с тия цени се оливат. Кой работи в България за повече от 60 000 лв. на месец? Както имах направление , преди няколко години ме посъветваха да платя "такса екип" от 600 лв. в Пирогов , за да не чакам ред. Е това не е ли мафия?
  • 71 Доктор

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ами то":

    Лекарите ли пак са ти виновни, говедо!
  • 72 Ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Той":

    Щом знаеш, значи и ти си бил там, а ти циганин или турчин си?
  • 73 Ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Той":

    Щом знаеш, значи и ти си бил там, а ти циганин или турчин си?
  • 74 GPS Europe

    3 0 Отговор
    До: Иво
    Знаеш ли, че в Германия за нещата които си изброил, ще ТРЯБВА ДА ЧАКАШ МЕЖДУ 3 (ТРИ) И (ШЕСТ) МЕСЕЦА?
    ПО Здравна Каса!
  • 75 GPS Europe

    3 0 Отговор
    До: Иво
    А изборът е ХИЛЯДИ Евро. Останалото е за специализантите. Просто нямаш идея от истинските неща.
  • 76 ОРОЗ

    1 0 Отговор
    Когато държавата е пропита от корупция , нормално е да има и в ТЕЛК - овете . Вместо да се борят с нея , работят на парче. В случая се изпълнява поръчка,за да може да се обоснове орязването на ТЕЛК критериите за инвалидни пенсии.