Last news in Fakti

17 Март, 2019 11:09 10 671 9

Спипаха "Краля на марихуаната" с над 1 тон трева за България

  • марихуана-
  • сърбия-
  • българия

Дрогата идва от Косово и е била предназначена за турския пазар

Спипаха "Краля на марихуаната" с над 1 тон трева за България - 1

Рекордно количество от 1,1 тон марихуана бяха задържани на ГКПП Градина. Дрогата е трябвало да влезе от Сърбия в България, съобщават от сръбското вътрешно министерство. Това количество дрога е най-голямото, залавяно наведнъж досега на граничните пунктове на западната ни съседка. Акцията е извършена успешно благодарение на сътрудничеството между Управление митници, министерството на вътрешните работи и разузнавателната служба БИА.

Марихуаната е открита при детайлна проверка на два камиона с полуремаркета със сръбски регистрационни номера, извършена на около 100 метра от граничния пункт Градина, на паркинга на мотел „Кинг“. В първия камион с номер от Нови Сад били открити 804,85 кг марихуана, а във втория, също с новосадски номер, около 300 кг марихуана. Министърът на вътрешните работи на Сърбия Небойша Стефанович заяви за държавната телевизия РТС, че заловеното количество дрога е найа-голямото залавяно досега на сръбска територия за последните десетина, а може би дори 20 години.

По думите му дрогата идва от Косово и е била предназначена за турския пазар. Арестуваните петима души, сръбски граждани, имат „очертанията на организирана престъпна група“. Министърът подчерта, че борбата против търговията с наркотици трябва да бъде най-сериозното нещо в Сърбия. Петима души бяха задържани и обвинени за разпространение на наркотици.

Медиите в Сърбия разкриват, че единият от задържаните, който до момента се съобщава само с инициалите Д. Д., е бил на върха на престъпната група. Той се занимавал предимно с разпространение на трева и заради това бил с прозвището "Кралят на марихуаната''.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    15 7 Отговор
    Ееее браво ама на месец се вкарват по 5+ такива пратки, ама тях що не ги пошете.Тва сега нищо не са фанали.

    Коментиран от #3

  • 2 Citizen X

    7 1 Отговор
    Краля ще абдикира.
  • 3 До Киро

    0 8 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Ганю пак както всякога и за всичко компетентен.Киро оо Кироо Как може да си такъв маук.
  • 4 322

    4 1 Отговор
    Бай Ганьо е компетентен за всичко. Бай Ганю, не е от тук.
  • 5 Кико

    6 1 Отговор
    Чудя се защо турчулята имат такъв замечтан поглед та чак султана се репчи на всички.
  • 6 гост

    2 0 Отговор
    Жалко развалиха ни купона за лятото .
  • 7 Д.Д

    4 0 Отговор
    Juzni Vetar
  • 8 Tomi Tomov

    0 0 Отговор
    БОГАТИЯ Е БОГАТ ЗАЩОТО Е ХИЩНИК И МИСЛИ АДЕКВАТНО.БЕДНЯКА ЗА НИШТО НЕ СТАВА.ХВАНА ЛИ ТРЕВА.ЩЯХТЕ ДА ВЗЕМЕТЕ ПАРИ ЗА СЪРБИЯ.ЗА ТАЗ ШУМА.
  • 9 Зайко Байко многознайко

    3 0 Отговор
    Навсякъде я легализираха, само на Балканите не могат да разпределят баницата.