10 Юни, 2019 16:29 1 977 5

7 г. затвор за украинеца, убил бременна жена и приятеля ѝ на пътя

  • станислав пислар

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив

7 г. затвор за украинеца, убил бременна жена и приятеля ѝ на пътя - 1

7-годишна ефективна присъда получи 28-годишният водач на тежкотоварен камион Станислав Пислар, който преди около година уби в катастрофа бременно момиче и приятеля му. Информацията споделиха от Окръжния съд в Пловдив.

Мъжът ще бъде лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 8 години. Пислар ще трябва да заплати и над 2500 лв. разноски по делото и разследването.

По време на заседанието украинецът призна изцяло вината си и поиска съкратена процедура без разпит на свидетели и вещи лица. Според закона това му гарантира редукция на присъдата с една трета.

"Признавам всичко. Виновен съм, съжалявам. Съболезнования на семейството, имам голяма вина пред тях. Нямам право да искам прошка, защото самият аз не мога да простя на себе си. Ако мога нещо да променя, бих го направил", сподели в съдебната зала Пислар.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив в 15-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 адвоката

    4 2 Отговор
    Егати смешната присъда , ужким му забраняват и 8 години да шофира , но принципно 7 от тях трябва да е в затвора , но не и в България !
    Сега ще му намерят някаква работа в затвора и след 2 години ще е излежал ужким 3 години и ще може да си поиска сам излизане предсрочно ,защото с предварителният арест той на практика е излежал половината . Толкова струва тук живота , почти нищо !

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Kirumo

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "адвоката":

    Ако полежиш 2 месеца в арест или затвор друга песен ще пееш. Нямаш си на идея как работи системата, с гаранция ще лежи поне 3 години.
  • 5 Kirumo

    0 1 Отговор
    Лично не знам за случая, но ще си позволя да цитирам един коментар от стара статия относно този случай. : "А за ремонтните дейности на пътя пак никой нищо не казва. Момчето че е навило волана и е ударило мантинелата си понася вината, но очевидците от мястото докладват реалните причини, сервизен бус спрял в лява лента, който момчето е избягнало в последния момент. Ето защо и делото се провежда без свидетели, защото хората на място казват, че МВР са дошли с готов сценарий и ако не искат да се подпишат, то въобще не ги вписват като свидетели. Честита ви българска, независима система."