Last news in Fakti

30 Октомври, 2019 15:55 2 459 11

4 г. затвор за жената, причинила катастрофата с преобърнатия автобус на "Тракия"

  • цвета таскова

При злополуката на автомагистралата, предизвикана от 30-годишната Цвета Таскова, загинаха шест души

4 г. затвор за жената, причинила катастрофата с преобърнатия автобус на "Тракия" - 1
Снимки: БГНЕС

4 години затвор постанови Софийският окръжен съд за 30-годишната Цвета Таскова - шофьорът, причинил тежката катастрофа с преобърнатия автобус на автомагистрала “Тракия”, предаде БГНЕС.

Процесът се гледаше по съкратената съдебна процедура. При катастрофата миналата пролет загинаха шестима души. Освен жертвите, в катастрофата имаше и десетки ранени.

4 г. затвор за жената, причинила катастрофата с преобърнатия автобус на "Тракия"

Тогава 29-годишната Цвета Таскова изгубила контрол над автомобила си. Тръгнала първо наляво към мантинелата, след това рязко завила надясно към автобуса. После още веднъж опитала да коригира посоката, след което ударила рейса в предна лява гума. При сблъсъка едната гума на колата ѝ се заклещила в предния калник на автобуса. Така той се наклонил настрани и се обърнал.

Технически неизправности на двете превозни средства не бяха открити. Произшествието провокира и дебат относно мярката за задължително ползване на колани от пътниците в автобусите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    31 9 Отговор

    До коментар #1 от "Учуден":

    Повечето убийци с превишена скорост, алкохол и върло погазване на правилата за движение се разминават с условни и административни наказания. На каква база й дават ефективна присъда на тази жена? Нищо не е доказано, само е ясно, че е имало контакт между превозните средства. А това, че шофьорът е говорил по телефона и е карал с една ръка, което е спомогнало за загубата на контрол, никой не го казва, пътниците не са носели колани и са изпопадали от автобуса, което пак е било предотвратимо и е можело да няма и една жертва. Как доказаха, че тя умишлено е причинила удара, за да е с ефективна присъда? Видяхме колата й, видя се и автобуса, никакви сериозни щети, за какво заклещване на гума в калника иде реч? Вие предтавяте ли си, че тя не трябва да има калник, за да може гумата й да се заклещи и при тази маса на автобуса дали ще остане нещо от нейната кола, вместо да има само драскотини?

    Коментиран от #10

  • 3 !!?...........

    1 8 Отговор
    Какво пък да кажем за народа?Знаеш ли какво е тука при нас в Норвегия.Какво общо имат Венев и Бойко?Защо Василев ви е виновен че балотажа е неопределен като фактор?Немога да разбера какво има в мозъците ви.Няма да се оправите.

    Коментиран от #11

  • 4 Рошко

    5 8 Отговор
    Чак се и забулила, мюсулманка ще та де станала
  • 5 гост

    8 3 Отговор
    Значи според съдията изпреварваш на магистрала, с разрешената скорост, в рамките на закона, но колата ти поднася, не можеш да я овладееш и правиш контакт с автобуса. Според следите по колите е контакт, тръкване на двете мпс-та. След което шофьорът на автобуса поради незнайни причини не успява да удържи автобуса и той се обръща, при което пътиниците, не ползващи колани, изпадат от счупените прозорци и са затиснати и загубили живота си. Лоша случка, но по никакъв начин не заслужава ефективна присъда и според мен жената трябва да си обжалва. Толкова много смърт има по пътищата оставащи безнаказани мутри и гамени, но когато дойде ред на неумишлена катастрофа без утежняващи обстоятелства съдията налага ефективна присъда на жената. Извадете една статистика моля ви в колко случая е издадена условно, ефективно или административно наказание и в какъв размер. Защото това прилича на делото срещу Иванчева, изключително бързо, без неоспорими доказателства и хайде раздавайте големи ефективни присъди на фона на наглото и корумпирано ежедневие.
  • 6 Smoka Smuk

    5 6 Отговор
    На мен дадоха 5 години за енда смърт на пътя а тук 4 години за 6 трупа не справедлива държава
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Аз, Врачанката

    1 0 Отговор
    Според мен това не е никаква присъда. Само 4 години,за 6 човека изгубили живота,заради тази набедена шофьорка и за добро поведение в затвора,ще й намалят присъдата наполовина и безвремие,ще си излезе от затвора. Жалко за живите на тези хора. Смея да твърдя,че в нашата страна,няма никакво правосъдие.
  • 9 Атанас Атанасов

    1 0 Отговор
    А защо нищо не пишете за тъмнозеления сливенски ром които е карал автобуса и че този некадърник се е стреснал.и.е завил рязко и е обърнал.тои автобуса а не че дето го е докоснало това рено с пласмасовите си калници ама тои нали е от скъпите ни мургави избиратели тях никои не ги закача и съди
  • 10 МВР

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    НА БАЗА 4 ЧОВЕШКИ ЖИВОТА ФРЕШТЕНЗИ
  • 11 Pokoloko

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "!!?...........":

    айде отивай да сервираш или да миеш чинии