Last news in Fakti

30 Ноември, 2019 14:10 4 020 3

Пожар разкри наркооранжерия, арестуваха собственика

  • пожар-
  • наркооранжерия-
  • стрелча

В две оформени лехи с размери 8 на 6 метра били открити общо 264 саксии с растения

Пожар разкри наркооранжерия, арестуваха собственика - 1

Панагюрски полицаи откриха наркооранжерия маскирана като дърводелски цех. Разкриването е станало след пожар в производственото хале, където се е помещавала. Вчера сутринта в пожарната бил получен сигнал за пожар в производствено хале, намиращо се в индустриалната зона на града, в близост до пътя за Стрелча. Незабавно към мястото били насочени екип от огнеборци с противопожарен автомобил, които бързо изгасили огъня.

Докато овладявали пожара обаче те се усъмнили, че постройката се използва за извършване на незаконна дейност и незабавно уведомили колегите им от полицейското управление. На мястото пристигнали криминалисти, автопатрули и експерти които бързо установили, че във вътрешността на сградата е обособена нелегална наркооранжерия.

В две оформени лехи с размери 8 на 6 метра били открити общо 264 саксии с растения в начален етап на развитие и с височина на стеблата между 20 и 40 см. При направените полеви наркотестове се оказало, че става дума за марихуана с много високо качество. Помещението било оборудвано с уреди за контрол на температурата и влажността, аспирация, кварцови лампи, специални растителни торове за стимулиране на растежа и развитието на растенията. Според разследващият екип извършил оглед на мястото растенията били в етап, който предполага готовност за разсаждане и последващо отглеждане до степен за бране и обработка на дрогата.

Наемател на помещението и извършител на престъпната дейност е непознатият до момента на полицията 41-годишен мъж от Панагюрище. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа. От мястото са иззети общо 264 стръка канабис с общо тегло малко над 1.8 килограма, както и оборудването на оранжерията. По случая се води полицейско производство под наблюдението на прокуратурата в Панагюрище.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johansson

    17 2 Отговор
    И с това пребориха престъпността.
  • 2 Вече

    23 2 Отговор
    ми е смешно с тез треви в нормалния свят легални,лекарства правят а тука нарко лаборатория заловиха хванаха и прочие
  • 3 PIPALOT

    8 0 Отговор
    Легализирайте го този бук вече,аман да ни занимавате с тези глупости,в целия бял свят го позволиха само тука се правят на бушмени и водят вече разследвания,смешници нещастни.