2 Декември, 2019 15:19 5 913 6

Предаваме Вълка от София на австрийските власти

  • вълка от софия-
  • гал барак

Срещу Гал Барак в Австрия се води разследване за няколко тежки престъпления

Предаваме Вълка от София на австрийските власти - 1
Кадър: bTV

Днес Софийският апелативен съд е уважил протеста на прокурор от Окръжна прокуратура – София и е постановил предаването на израелския гражданин Гал Барак на властите на Република Австрия, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в столицата.

Припомняме, че Софийски окръжен съд с решение отказа да изпълни Европейска заповед за арест, издадена от Първи прокурор при Прокуратура на Фелдкирх, Австрия.

В протеста е изразено несъгласие с изводите на СОС, че европейската заповед за арест е издадена от некомпетентен орган, като е пренебрегнато обстоятелството, че е налице одобрение на направеното искане от съд. Оспорва се становището на преобладаващата част от първоинстанционния съдебен състав, че издадената ЕЗА не съдържа конкретни данни за обстоятелствата относно време, място и степен на участието на исканото лице в извършване на престъпленията, за които е образувано наказателното производство.

Срещу Гал Барак в Република Австрия се води разследване за няколко тежки престъпления - измама, в особено големи размери и особено тежък случай, пране на пари, участие в престъпна група и др. От съдържанието на ЕЗА и предоставената допълнителна информация става ясно, че се касае за широкомащабна, трансгранична престъпна дейност, извършвана на територията на Австрия, Германия, Конфедерация Швейцария, Република Сърбия и България от 2015 г. до настоящия момент, вредите от която възлизат на над 10 000 000 евро.

Гал Барак е бил задържан при напускане на България, на ГКПП "Калотина", като се е легитимирал с официален документ – редовен паспорт на гражданин на Израел.

Софийският апелативен съд е преценил като основателни доводите на прокурора, че има опасност исканото лице да се укрие и да извърши ново престъпление. С решението е допуснато предаването на Барак и му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, като същият е задържан в съдебната зала.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Простак

    37 1 Отговор
    България е гнездото на разни Вълци , Лисици, крадци и бандити
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чичко тревичко

    11 1 Отговор
    Е който е приятел с бате Бойко - него европейска заповед не го лови!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!но този израелец е голям спонсор на ГЕРБ!!!!
  • 4 Дочул

    3 0 Отговор
    Спрял е да си плаща рекета. Сега оперират в Сърбия
  • 5 Така чувам

    5 0 Отговор
    Звънят на хора в западна Европа по телефона и ги лъжат да “инвестират”. Дребните риби у нас изпраха печалбата в апартаменти. Плащали са рекет на правителството. Сега са в Сърбия, там руснаците ги пазят
  • 6 Гледач

    2 0 Отговор
    За българското правосъдие проблем е само ако имаш акт или фиш.За това в България има много чужденци който въртят милиони евро.И др.Ако си ЦИГАНИН и си убил поне 4 ЕТНИЧЕСКИ Българи това е др.начин да ти се размине