Last news in Fakti

14 Януари, 2020 06:21 1 755 4

Продължава разследването на инцидентите във Варна и Ветово

  • варна-
  • ветово-
  • инциденти-
  • разследване

Двата взрива предизвикаха жертви, обгазяване и евакуация

Продължава разследването на инцидентите във Варна и Ветово - 1
Снимка: ФАКТИ

Днес специализираните органи продължават работа по разплитането на случая с взривения апартамент във Варна. Ще бъде направено и предложение досъдебното производство да бъде взето на специален надзор от Апелативната прокуратура, съобщи Българската национална телевизия. Едната от жертвите е 53-годишна жена, самоличността на втората жертва ще се изяснява. Полицията обяви за общодържавно издирване мъжа, живял във взривения апартамент във Варна. Предполага се, че Веселин Димитров е взривил жилището заради проблеми с жената, с която е живеел на семейни начала. Тя е настанена в кризисен център.

Както ФАКТИ вече информира, двама души загинаха, а 18 бяха обгазени при мощнатa експлозия. Два апартамента са напълно унищожени. Значителни щети има и върху трето жилище. Предстои да се обследва годността за обитаване на жилищния блок. Изясняват се причините, при които е извършен палежът.

Продължава и разследването за взрива, предизвикан от 51-годишния инженер от Ветово, който затвори за 24 часа центъра на града. Разследващите изясняват какво е правил с тротил в колата си. Днес мъжът предстои да бъде разпитан.

БНТ предаде, че в стопанска постройка в имота му са открити веществени доказателства, които се проверяват. По непотвърдена информация става въпрос за голямо количество взривни вещества.

Заради инцидента бяха евакуирани близо 400 деца от местното училище и детската градина, както и служителите на Общината.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 166

    8 0 Отговор
    ПРЕЗ 2030 ЩЕ РАЗСЛЕДВАТ КАК СЕ СТИГНА ДО АБСУРДНАТА КРИЗА С 5те МИЛИОНА ЦИГАНИНА КОИТО НАПЪЛНО ИЗТОЧВАТ БЮДЖЕТА - КОЙ ПОЗВОЛИ ДА РАЗМНОЖАТ, ЗАЩО НЕ СЕ НАЛОЖИХА УСЛОВИЯ НА ДЕТСКИТЕ ПОМОЩИ, КАК ЩЕ ИЗДЪРЖАТ 2 МИЛИОНА РОМСКИ ТИНЕЙДЖЪРА КОИТО СА ПРЕПЪЛНИЛИ ЗАТВОРИТЕ, ВСЕКИ ДЕН 5-6 УБИЙСТВА И ИЗНАСИЛВАНИЯ, АРМИЯТА ПО СЕЛАТА . . .
  • 2 Ачо Куколда

    0 0 Отговор
    Путин ги побърка!
  • 3 made in bg

    5 0 Отговор
    Тумбека, да види, на какво му прилича държавата. Австралия, след пожарите, ще се възстанови. България, след управлението му, едва ли.
  • 4 Водолей

    0 0 Отговор
    Така е. Нашата държава отдавна вече не е държава!