Last news in Fakti

22 Февруари, 2020 09:51 1 364 3

Срещу 30 000 лева освободиха директора на ТЕЦ „Бобов дол“

  • бобов дол-
  • емил христов-
  • арест-
  • гаранция-
  • освобождаване
Срещу 30 000 лева освободиха директора на ТЕЦ „Бобов дол“ - 1
Снимка: БГНЕС

Пуснаха под гаранция от 30 000 лв. директора на ТЕЦ "Бобов дол" Емил Христов. Той беше задържан за 24 часа вчера. От прокуратурата съобщиха, че е обвинен за управление на опасни отпадъци не по установения ред и че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че Христов е извършил престъпление. Днес ТЕЦ-ът не работеше, без да бъде обяснена причината за това.

Директорът на ТЕЦ-а потвърди за БНТ, че е освободен и заяви, че е на работното си място. Арестуван е вчера вечерта в Козлодуй, където е бил в командировка, след което е откаран в ареста в Дупница и там е бил разпитан. Емил Христов заяви, че е съдействал на прокуратурата, като е предоставил всички необходими документи за работата на ТЕЦ "Бобов дол", заяви също така, че се чувства невинен. Припомняме, че миналата седмица в Бобов дол пристигна и главният прокурор Иван Гешев, който заяви, че са установени нарушения при работата на ТЕЦ-а.

На 16 януари е постъпил сигнал за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол". Под наблюдението на Районната прокуратура в Дупница е бил извършен оглед на инсталациите на предприятието и складовите му площадки, като са били установени нарушения.

От прокуратурата съобщиха, че са разпитани много свидели и са извършени замервания за замърсяване на природата с мобилни станции на Министерството на околната среда и водите.

От няколко дни в района на Бобов дол се правят и засилени полицейски проверки за претоварени тежкотоварни автомобили.

Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Тече и полицейска операция по отношение на спазване на Закона за движение по пътищата и превоз на товари на транспортните фирми, които доставят суровина за изгаряне в ТЕЦ-а, така че всичко да отговаря на законовите разпоредби.
Елза Величкова - кмет на Бобов дол: Камионите се проверяват близо до ТЕЦ-а. Има жандармерия, има проверяващи. Намаля значително броят на камионите, вървят само 3-4 камиона, но ще се справим и с тях.
Местните хора обаче се надяват, че проверките ще са постоянни.

През целия ден ТЕЦ-ът не работеше, а от ръководството не обясниха каква е причината. Стана ясно, че той няма да работи и в следващите няколко дни, а причината е ниската цена, на която се изкупува електроенергията, която се произвежда тук. Може би мощностите му ще бъдат пуснати в понеделник вечерта срещу вторник.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига бе

    7 0 Отговор
    30000 лева са му парите за семки на тоя изрод дето съзнателно гори отпадъци отделящи смъртоносни отрови.При една справедлива съдебна система щеше поне 15-20 години да гние в пандиза.
  • 2 Йозеф

    0 1 Отговор
    ТЕЦ-о не работи, чакаме скок на IBEX, честито на скъпия ток за индустрията.
  • 3 Синдикат на насрания русофил

    0 1 Отговор
    А памперси имаме много и за тецотот